Nenajavljena provera snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije

Izvor: RTS, 25.Jun.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenajavljena provera snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković naredio je vanrednu, nenajavljenu proveru operativnih sposobnosti dela stalno angažovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, koja će trajati do 27. juna na više lokacija u zemlji.
Kako se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saopštenju Ministarstva odbrane, provera je počela u subotu a za vreme njenog trajanja biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije.

"U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice", navodi se.
Dodaje se da je cilj provere sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost.

Provera operativnih sposobnosti počela je uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru, i intervencijom ka ugroženom objektu.

U nastavku je obavljena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi "Jezerska Mahala", posednutom objektu "Gornji Vrtogoš", kao i na bazi "Jug" kod Bujanovca uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu "Jug".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UZBUNA: Vojska Srbije na vanrednoj proveri (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Jun.2017

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije..Foto: Tanjug/Screenshot..U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera koja će se realizovati do 27. juna na...

Nastavak na Mondo...

Diković naredio vanrednu proveru sposobnosti vojske

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2017

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković naredio je vanrednu, nenajavljenu proveru operativnih sposobnosti dela stalno angažovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, koja će trajati do 27. juna na više lokacija u zemlji, saopšteno je u nedelju...Kako se navodi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.