Neizvestan Sajam automobila

Izvor: Press, 24.Nov.2010, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvestan Sajam automobila

Beogradski sajam automobila planiran je za proleće naredne godine (od 25. marta do 3. aprila), ali je zbog spora oko cene izložbenog prostora još neizvesno da li će i biti održan, saznaje Press
Direktor „Beogradskog sajma" Zoran Lupšić tvrdi da je proizvođačima i uvoznicima kola ponuđena cena prostora koja je niža u odnosu na sajmove u regionu i da se trenutno čeka pristanak Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova na ponuđenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << cenu izložbenog prostora.
Ne bismo jedini
Zbog krize koja je pogodila auto-industriju, u protekle dve godine otkazani su sajmovi automobila u Londonu, Lisabonu, Zagrebu, Amsterdamu, Bukureštu i Milanu. Tako da eventualno otkazivanje Sajma automobila u Beogradu ne bi bio jedinstven slučaj.
- Mi smo u pregovorima sa asocijacijom i Poslovnim udruženjem proizvođača drumskih vozila. Asocijacija bi ovih dana trebalo da održi skupštinu na kojoj će se izjasniti o ponudi koju smo im dali. Ova kriza je teško pogodila automobilsku industriju, ali su sve naše aktivnosti usmerene ka tome da se sajam ipak održi. Imamo najave da su za sajam predviđene veoma važne premijere, a neki modeli će doći direktno sa sajma u Ženevi, koji se održava dve nedelje pre našeg - kaže on.
Predsednik Asocijacije uvoznika delova i automobila Miloš Petrović potvrdio je da je zbog troškova neizvesno održavanje sajma.
- Nama je stalo da se sajam održi, jer ga poseti nekoliko stotina hiljada ljudi. Uprava „Beogradskog sajma" se trudi da izađe sa konkretnom ponudom, ali znajući da je cena kvadrata beogradskog salona ista kao i cena kvadrata ženevskog, mislim da već u startu imamo poteškoća - rekao je ranije Petrović.
Dodatni popusti
Ipak, direktor „Beogradskog sajma" tvrdi da je njihova ponuda niža od one na ostalim sajmovima.
- Cena koju smo ponudili sigurno je povoljnija u odnosu na slične sajmove. U Bernu je cena kvadratnog metra bila 90 evra, u Frankfurtu 150, u Budimpešti od 68 do 88 evra. Mi smo ponudili cenu ispod tih iznosa, pogotovo sa nekim dodatnim popustima koje dajemo - tvrdi on.
Predsednik Poslovnog udruženja proizvođača drumskih vozila Žarko Petkov juče nam je rekao da ipak ne veruje da se sajam neće održati.
- Nemam nikakve konkretne informacije da li će biti održan sajam, ali ne mogu da poverujem da ga neće biti, jer bi to značilo da možemo da izgubimo licencu za održavanje sajma automobila. Naredne nedelje imamo sastanak sa upravom „Beogradskog sajma", pa ćemo imati više informacija - kaže Petkov.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(Ne)izvestan Sajam automobila

Izvor: S media, 24.Nov.2010

Nakon špekulacija o neizvesnosti održavanja 48. međunarodnog salona automobila u Beogradu zakazanog za april sledeće godine, S media portal istražuje da li će se ovaj Salon organizovati i zašto se njegovo održavanje dovodi u pitanje...Direktor Beogradskog sajma Zoran Lupšić kaže da se svake...

Nastavak na S media...

Neizvestan Sajam automobila u Beogradu?

Izvor: AutoBrief.com, 24.Nov.2010

Predsednik Asocijacije uvoznika delova i automobila Miloš Petrović rekao je da je, zbog troškova, neizvesno održavanje Sajma automobila u Beogradu. Petrović je naveo da se zbog prevelikih troškova otkazuju i neki sajmovi automobila u Evropi ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.