Izvor: Studio B, 25.Dec.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za građansku hrabrost Obradoviću i Koraksiću

Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" uručene su u Beogradu karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu i predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašinu Obradoviću.

Nagradu za građasku hrabrost "Dragoljub Stošić" dodeljuje nevladina organizacija "Kuća pravde - Strazbur" i Unija sindikata.

Predsednik organizacije "Kuća pravde - Strazbur" Predrag Savić kazao je da karikature Predraga Koraksića govore više nego sve druge novine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zajedno, a da je Vukašin Obradović uspeo da odbrani čast novinarstva kada je to trebalo.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade, glavni i odgovorni urednik lista Danas Zoran Panović rekao je da nagrada Predragu Koraksiću samo jača autoritet te nagrade, a da Obradović spada u "ono malo hrabrih novinara koji danas rade u Srbiji".

Zahvaljujući se na nagradi, Vukašin Obradović je rekao da mu je ta nagrada posebna jer je Dragoljub Stošić bio oličenje onog što danas nedostaje i Srbiji i srpskom novinarstvu.

Predrag Koraksić je kazao da ne zna da li je nagradu dobio za period pre 2000. godine ili posle toga.

"Tada (devedeetih) nisam zazmišljao o strahu. Morao sam da radim, kao što sam disao. Uopšte nisam razmišljao o posledicama. Posle 2001. nema straha niti hrabroati, sada je potrebna odgovornost", rekao je Koraksić.

On je naveo da i dalje oseća odgovornost da nastavi ono što je započeo za vreme Slobodana Miloševića.

"Osećam odgovornost da nastavim da se sa istom oštricom obraćam ljudima koji gledaju moje karikature, da se oni na trenutak dok je gledaju osećaju superiornim u odnosu na one pajace na karikaturama", rekao je Koraksić.

Povelja za građansku hrabrost nosi ime osnivača Unije sindikata koji je preminuo 2007. godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrade za građansku hrabrost Obradoviću i Koraksiću

Izvor: NaDlanu.com, 25.Dec.2010

BEOGRAD, 25. decembra 2010. (Beta) - Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" uručene su u subotu u Beogradu karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu i predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašinu Obradoviću. Nagradu za građasku hrabrost "Dragoljub Stošić" dodeljuje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Povelje za građansku hrabrost

Izvor: B92, 25.Dec.2010

Beograd -- Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" uručene su karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu i predsedniku NUNS Vukašinu Obradoviću...Nagradu za građasku hrabrost "Dragoljub Stošić" dodeljuje nevladina organizacija "Kuća pravde - Strazbur" i Unija sindikata...Predsednik...

Nastavak na B92...

Uručene Povelje za hrabrost Obradoviću i Koraksiću

Izvor: Blic, 25.Dec.2010

BEOGRAD - Predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašinu Obradoviću i političkom karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu uručene su danas Povelje za građansku hrabrost Dragoljub Stošić za 2010. godinu...Žiri, koji su sačinjavali predstavnici Kuće pravde Strazbur, Unije...

Nastavak na Blic...

Povelje za građansku hrabrost

Izvor: Šumadija Press, 26.Dec.2010, 12:21

Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" uručene su karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu i predsedniku NUNS Vukašinu Obradoviću.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.