Na zemlju se vratila tri astronauta

Izvor: Akter, 11.Sep.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na zemlju se vratila tri astronauta

Tri dosadašnja stanovnika međunarodne svemirske stanice vratila su se danas na zemlju

Jedan Amerikanac i dva Rusa prizemljili su se, ruskom kapsulom „Sojuz“, u Kazahstanu nakon pet meseci provedenih u svemiru, prenosi AP.

NASA je saopštila da je povratak na zemlju Stivena Svonsona, Olega Artemjeva i Aleksandra Skvorcova, koji su u svemirsku stanicu bili lansirani u martu, protekao dobro. U svemirskoj stanici ostala su tri člana – jedan Amerikanac, Rus i Nemac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
“Bilo nam je jako zabavno”, komentarisao je vreme provedeno u svemiru Svonson.

Nemački astronaut Aleksander Gerst, po odlasku tri člana posade, postavio je na Tviteru fotografiju na kojoj su šest članova posade obučeni u plava odela sa kragnom u stilu Elvisa Prislija, uz komentar “Elvis je napustio zgradu”.

Inače Amerikanci koriste rusku stanicu i letelice za put u svemir, i to će činiti još par godina, a cilj je da američke astronaute od kraja 2017.ponovo “prevoze” američke rakete.

Ruska svemirska agencija lansiraće tri nova člana svemirske stanice 25.septembra, a jedan član posade biće žena iz Rusije, što je retkost. Elena Serova biće četvrta Ruskinja koja je poletela u svemir i prva u poslednje dve decenije.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Na zemlju bez problema sletela tri astronauta

Izvor: Blic, 11.Sep.2014

Tri dosadašnja stanovnika međuanrodne svemirske stanice vratila su se danas na zemlju...Jedan Amerikanac i dva Rusa prizemljili su se, ruskom kapsulom „Sojuz“, u Kazahstanu nakon pet meseci provedenih u svemiru, prenosi AP...NASA je saopštila da je povratak na zemlju Stivena Svonsona, Olega Artemjeva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.