Na ustoličenje patrijarha samo organizovano

Izvor: Studio B, 17.Sep.2010, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ustoličenje patrijarha samo organizovano

Srpska pravoslavna crkva saopštila je da će ustoličenju patrijarha srpskog Irineja u Pećkoj patrijaršiji 3. oktobra moći da prisustvuju vernici koji na tu svečanost budu došli organizovanim prevozom.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu SPC, vernici će u Pećku patrijaršiju moći da dođu autobusima, pod uslovom da sveštenici budu vođe puta.

Parohijski sveštenici već su dobili uputstva za organizovanje dolazaka u Pećku patrijaršiju, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se u saopštenju, uz preporuku vernicima da na ustoličenje patrijarha ne dolaze privatnim prevozom.

Pripreme za ustoličenje patrijarha Irineja koje će se obaviti u nedelju, 3. oktobra teku po planu, a dolazak su potvrdili mnogi pozvani gosti iz zemlje i inostranstva, navodi se u saopštenju SPC.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na ustoličenje patrijarha samo organizovano

Izvor: NaDlanu.com, 17.Sep.2010

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Srpska pravoslavna crkva (SPC)saopštila je u petak da će ustoličenju patrijarha srpskog Irineja u Pećkoj patrijaršiji 3. oktobra moći da prisustvuju vernici koji na tu svečanost budu došli organizovanim prevozom. Kako se navodi u saopštenju objavljenom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Na ustoličenje samo organizovano!

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2010

Svečanom ustoličenju patrijarha srpskog Irineja, 3. oktobra u Pećkoj Patrijaršiji, moći će da prisustvuju vernici, ali samo organizovano.

Nastavak na Radio 021...

Na ustoličenje patrijarha samo autobusom i sa sveštenikom

Izvor: Danas, 17.Sep.2010

Srpska pravoslavna crkva pozvala je juče vernike koji žele da 3. oktobra prisustvuju svečanom ustoličenju patrijarha srpskog Irineja u Pećkoj patrijaršiji da „to ne čine privatnim prevozom, nego da se jave svojim parohijskim sveštenicima, koji su već dobili potrebna uputstva za organizaciju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.