Na Pešteri opet ostala samo jedna cisterna

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Pešteri opet ostala samo jedna cisterna

Najmanje 1.000 stanovnika na Pešterskoj visoravni i nekoliko hiljada grla sitne i krupne stoke je i dalje bez vode, a situacija bi mogla da se pogorša jer će najugroženijim selima vodu od sutra dostavljati samo jedna cisterna.

Zamenik predsednika opštine Sjenica Mikailo Kaličanin kaže da će cisterna koju je, na molbu Sektora za vanredne situacije, poslala opština Požega morati da se vrati.

- Zbog suše su nastali problemi u vodosnabdevanju i u Požegi, pa su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << morali da povuku cisternu koju su nam poslali. Hvala im na pomoći, a nama sada ostaje samo jedna cisterna koju nam je poslala Vojska. Teško da ćemo uspeti da snabdevamo sva mesta bez vode i apelujemo na Sektor za vanredne situacije da nam pomogne - dodaje Kaličanin.

On je ponavio da je i dalje najteža situacija u selu Crvsko i na planini Giljeva.

- Crvsko na kratko dobije vodu, ali čim se potrošnja u drugim selima malo poveća, oni opet ostanu bez vode. Ista je stvar i u selima na Giljevi, u koje Vojske dostavlja vodu. Ugroženo je nekoliko hiljada grla stoke, a kako bi se ona napajala cisterna istače vodu u lokve koje su presušile - objašnjava Kaličanin.

On je apelovao na žitelje sela koja imaju vodu da je racionalno koriste i da, kako kaže, ne zalivaju bašte i njive.

Zbog problema u vodosnabdevanju opština Sjenica je 20. jula proglasila vanrednu situaciju koja je uvek na snazi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.