NIŠKI HIRURZI U ŠTRAJKU!

Izvor: Kurir, 20.Okt.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠKI HIRURZI U ŠTRAJKU!

NIŠ - Neće da rade zbog nepravde! Na svim ulazima u Klinički centar Niš istaknuti su zahtevi hirurga, koji su juče održali jednočasovni štrajk.

NIŠ - Neće da rade zbog nepravde!

Na svim ulazima u Klinički centar Niš istaknuti su zahtevi hirurga, koji su juče održali jednočasovni štrajk.

- Tražimo deo prostora u novoizgrađenoj zgradi namenjenoj kardiohirurgiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obustavu svih „enormnih“ isplata po osnovu dopunskog rada i vanstandardnih usluga i preispitivanje ugovora o pružanju tih usluga - rekao je za Kurir jedan od niških hirurga, koji je za ponedeljak najavio generalni štrajk ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune.

Za razliku od drugih štrajkova u Srbiji, članovi štrajkačkog odbora su direktor klinike, dva pomoćnika i još šest načelnika odeljenja. Zahteve upućene upravnom odboru KC Niš i nadležnim ministarstvima potpisao je direktor klinike, dva pomoćnika, šest načelnika odeljenja, dekan Medicinskog fakulteta i još 18 hirurga specijalista.

(M. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hirurzi u štrajku od ponedeljka

Izvor: Blic, 21.Okt.2011, 03:20

Hirurzi Klinike za opštu hirurgiju u ponedeljak će stupiti u generalni štrajk uz poštovanje obaveze minimuma rada, potvrđeno je juče u KC u Nišu. To znači da će se zbrinjavati samo hitni slučajevi, dok će sve druge operacije koje nisu hitne biti odlagane do daljnjeg. ..Hirurzi zahtevaju hitno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.