Mladi istraživači: U Srbiji ove godine 30 kampova

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi istraživači: U Srbiji ove godine 30 kampova

U Srbiji će ove godine biti organizovano 30 međunarodnih volonterskih kampova i dok su pojedini kampovi popunjeni, za mnoge još ima mesta, poručuju danas iz organizacije Mladi istraživači Srbije i dodaju da su volonteri iz inostranstva veoma zainteresovani za njih.

Danas, kažu, počinju Interkulturno leto u Staroj Pazovi i Eko kamp u Aranđelovcu, 12. avgusta počinje kamp “Sredimo Brus” na Kopaoniku, 19. avgusta “Freedom art festival” u Pančevu, a poslednji “Eko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sfera”, u Latkovcu 5. oktobra.

- Trenutno funkcioniše šest kampova, osam je završeno, a dosta njih će tek početi i u njima ima još mesta za sve zainteresovane volontere koji žele da učestvuju u nekim od kampova tokom avgusta i septembra - rekao je Tanjugu koordinator razmene volontera Bojan Beronja.

Reč je, dodao je, o medjunarodnim volonterskim kampovima, ali ima i nekoliko nacionalnih, koji su rezervisani samo za volontere iz Sbije.

Beronja je istakao da za prijavljivanje volonteri mogu da posete sajt na kojem mogu da pogledaju opise kampova, ali i stanje sa slobodnim mestima u svakom trenutku.

Za učešće se mogu prijaviti osobe od 18 do 30 godina, a posebno obrazovanje, znanja i veštine nisu potrebni.

- Obično bude organizovano 20,25 kampova, ali zbog većeg interesovanja volontera iz inostranstva potrebno je bilo da se ove godine organizuje i veći broj kampova - rekao je Beronja.

MLADI IZ SVETA U SRBIJI, MLADI IZ SRBIJE U EVROPI

Najčešći učesnici su volonteri iz Evrope, ali ih ima i iz Azije - Južne Koreje, Japana, dok volonteri iz Srbije najčešće biraju kampove po Evropi pri čemu je, kaže Beronja, finansijski razlog presudan.

- Uobičajno je da volonteri iz Srbije najčešhe odlaze na kampove u Nemačku, Francusku, Italiju i Španiju, a volonteri iz tih zemalja dolaze na kampove u Srbiji - rekao je Beronja i dodao da uobičajeno 500, 600 volontera iz Srbije godišnje poseti neki od kampova u inostranstvu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Srbiji ove godine 30 kampova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015

U Srbiji će ove godine biti organizovano 30 međunarodnih volonterskih kampova i dok su pojedini kampovi popunjeni, za mnoge još ima mesta, poručuju danas iz organizacije Mladi istraživači Srbije i dodaju da su volonteri iz inostranstva veoma zainteresovani za njih...Danas, kažu, počinju Interkulturno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.