Marjanović: Još ne znamo da li će biti poplava

Izvor: Blic, 20.Feb.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović: Još ne znamo da li će biti poplava

Direktor "Srbija voda" Nikola Marjanović izjavio je danas da se još ne zna da li će zbog topljenja snega i leda biti poplava, navodeći da dosta zavisi od klimatskih uslova.

"Ne treba dizati paniku 'biće poplava', niti spuštati loptu 'neće biti ništa'. Mi u ovom trenutku ne znamo. Ko god kaže da zna mislim da nagađa", rekao je Marjanović za RTS.

On je naveo da je povoljna činjenica to što je prošle godine bila suša i što su korita "relativno prazna" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i što mogu da prime određenu količinu vode.

Govoreći o situaciji na Dunavu on je naveo da se sneg i led polako otapaju i da će voda lagano da otekne ako takva situacija bude potrajala duži period.

Marjanović je kazao da je situacija još kritična na Dunavu kod Golupca zbog velike količine leda, ali je dodao da se nada da će to sve biti u redu jer postoje ledolomci koji obezbeđuju nesmetan rad hidrocentrale.

On je ponovio da su na nekim kanalima izgrađeni objekti, a da su neki toliko zapušteni da se tu više ništa ne može uraditi.

"Kada su poplave, mi se zaklinjemo da će biti bolje, ali kad prođu sve teramo po starom. Određeni postupci moraju da postoje i moraju da se poštuju. Ne može da se gradi bez dozvole, ne može se graditi u plavnoj zoni i na kanalu", istakao je Marjanović.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARJANOVIĆ: KRITIČNO NA DUNAVU KOD GOLUPCA

Izvor: Kurir, 20.Feb.2012

BEOGRAD - Direktor Srbija voda Nikola Marjanović rekao je da je teško reći koji deo je najugroženiji kada su u pitanju moguće poplave i dodao da se nada da će vremenski uslovi omogućiti polako topljenje snega i leda...BEOGRAD - Direktor Srbija voda Nikola Marjanović rekao je da je teško reći...

Nastavak na Kurir...

Bez poplavnog talasa na Dunavu, problem led

Izvor: Studio B, 20.Feb.2012

U Srbiji se ne očekuje poplavni talas na Dunavu i velikim rekama, ali problem predstavlja led,izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić...On je precizirao da, prema najnovijim podacima, ima oko 3.300 ljudi koji su zbog snega potpuno "odsečeni" od sveta, da je 297...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.