Marić: Nema mesta za paniku

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Nema mesta za paniku

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da nema mesta za paniku građana zbog pojačanih padavina u Srbiji, a posebno kada se radi o području Obrenovca.

- Posebno apelujem za žitelje Obrenovca. Teren smo obišli, snimali iz vazduha i nema razloga da bilo koga obmanjujemo, nismo to radili ni u maju. Nema mesta panici, ne može se ova situacija porediti sa majskom - rekao je Marić za RTS.

On je dodao da je noćas najviše bio ugrožen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šabački kraj, da je najvažnije da nije bilo žrtava i da je 27 osoba evakuisano iz Koceljeve.

Marić je objasnio da se radi o nebranjenom delu i da je u pitanju plavljenje koje se dešava kada dođe do obilnijih padavina.

- Danas je mirniji dan u odnosu na noć, ali ćemo do subote biti u režimu pune pripravnosti. Nema opušanja i u potpunoj smo mobilnosti i budnosti - kazao je Marić, koji je rekao i da je primećen ozbiljniji odnos lokalne samouprave, budući da se mnogo više preventivno radi na čišćenju kanala.

On je dodao i da je u Koceljevi bilo problema sa evakuacijom i da će se i zbog toga u maju pristupiti izmenama Zakona o vanrednoj situaciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.