Manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu do kraja 2015.

Izvor: RTS, 26.Jan.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu do kraja 2015.

Gradonačelnik Siniša Mali posetio je Upravu za vanredne situacije u Beogradu, i najavio da će do kraja godine biti završena manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu.
Mali je obišao Upravu za vanredne situacije kako bi se upoznao sa njenim potrebama i kako bi našao način na koji Grad može da pomogne.Kako je saopštila Gradska uprava, gradonačelnik je istakao da su ljudski životi prioritet i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zato neophodno da se poboljšaju uslovi u kojima vatrogasci rade, prenosi Tanjug.
"Do kraja godine biće završena manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu, a cilj nam je da, shodno potrebama Uprave za vanredne situacije, izgradimo ukupno pet takvih stanica širom grada. Time će biti pokriven mnogo veći broj lokacija i stanovnika, a vatrogasci će moći brže da stignu do određene lokacije", rekao je Mali.
On je dodao da će, zbog teške finansijske situacije u gradu, pokušati da nađe donatore koji će pomoći u nabavci opreme za vatrogasce.
Grad Beograd je, kako je istakao, imao odličnu saradnju sa Upravom za vanredne situacije tokom majskih poplava, zna se kako rade i funkcionišu i zato je važno da im se pomogne.
Gradonačelnik je rekao i da je obećao da će Grad donirati softver koji će olakšati komunikaciju sa građanima, i zahvalio na svemu što je Uprava za vanredne situacija u Beogradu uradila tokom poplava.
"Iza nas je veliki posao i mislim da smo zajedničkim snagama uradili mnogo za naše sugrađane, naročito u Obrenovcu. Mislim da smo dobro odgovorili svim zadacima i izazovima, i da je tome najviše doprinelo pravovremeno reagovanje i dobra koordinacija", rekao je Mali.
On je izrazio uverenje da se na pripadnike Uprave može svakodnevno računati, u situacijama gde se radi o ljudskim životima, zbog čega je njihov posao dragocen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

I Novi Beograd će imati svoje vatrogasce

Izvor: Mondo, 26.Jan.2015

Gradonačelnik Siniša Mali posetio je danas Upravu za vanredne situacije u Beogradu, i najavio da će do kraja godine biti završena manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu...Foto: Mondo/Goran Sivački..Mali je obišao Upravu za vanredne situacije kako bi se upoznao sa njenim potrebama i kako bi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.