Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MODS: Prava deteta posebna oblast u radu nove vlade

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) pozdravila je danas odluku premijera Aleksandra Vučića da prava deteta u ekspozeu izdvoji kao posebnu oblast u radu nove vlade.

MODS u saopštenju poziva vladu da posvećenost poboljšanju položaja dece potvrdi i donošenjem odluke o konstituisanju novog Saveta za prava deteta, odnosno da u okviru najavljenih izmena i dopuna Zakona o ministarstvima predvidi formiranje Uprave za prava deteta.

Iz te mreže podsećaju da su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << programu rada vlade prava deteta izdvojena kao posebna oblast u okviru celine koja se odnosi na ljudska prava, brigu o natalitetu i socijalnu odgovornost, a da je Vučić tokom predstavljana ekspozea istakao da će prioritet u novom sazivu biti da se osmisle i primene mere koje će deci u Srbiji obezbediti srećnije i bezbednije detinjstvo.

Ovo je VUČIĆEV EKSPOZE na 68 strana

Takođe, navodi se da je MODS 6. jula uputila prilog za izradu ekspozea u kome je Vučića pozvala da oblast prava deteta prepozna kao jedan od prioriteta u radu nove Vlade.

"U dokumentu koji smo uputili ukazano je i na konkretne mere i aktivnosti koje bi nova Vlada trebalo da preduzme u cilju poboljšanja položaja dece u Srbiji. Program rada nove Vlade koji je premijer predstavio poslanicima potvrđuje da je uvažen osnovni predlog MODS-a da oblast prava deteta dobije posebno mesto u ekspozeu", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.