Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović čestitala Jevrejima praznik

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas članovima Jevrejske zajednice u Srbiji, glavnom rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asijelu i predsedniku Saveza jevrejskih opština u Srbiji, Roš Hašanu (početak „nove jevrejske godine“) i predstojeće praznike.

Kuburović je naglasila da su članovi Jevrejske zajednice u Srbiji snažni nosioci vrednosti koje su utkane u temelje evropske civilizacije i srpske kulture, saopštilo je ministirastvo.

„Te >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajedničke, opštečovečne vrednosti osvetljavaju nam put pomirenja, pokajanja i praštanja, pozivajući nas da zajedno gradimo svet u kome će narodi živeti u miru i međusobnom poštovanju i slobodno razvijati sve darove kojima ih je Bog blagoslovio“, istakla je Kuburović u čestitki.

Kuburović je članovima Jevrejske zajednice poželela dobru godinu i da praznike proslave sa osećanjem duboke povezanosti i neraskidivosti veza jevrejskog i srpskog naroda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.