“Krila Oluje” kolektivno napuštaju HRZ?

Izvor: TangoSix.rs, 06.Mar.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Krila Oluje” kolektivno napuštaju HRZ?

BEOGRAD – Šestorica pilota instruktora na avionima PC-9M, koji su istovremeno i članovi letačke akrogrupe “Krila Oluje”, podneli su zahtev za sporazumni raskid radnog odnosa. Dobili su bolju ponudu.  
 

 
 
Kako piše portal Defender.hr, zajednički odlazak pilota je najteži udarac za HRZ i PZO u poslednjih dvadeset godina, ali i za Oružane snage Republike Hrvatske u celini. Ovaj potez je najneugodni po vojni vrh Hrvatske od 2007. i 2008.godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << kada je gotovo cela prva generacija pilota Migova, te 20 vojnih pilota, prešla u civilne kompanije.
Do sada, nigde u svetu nije zabeležen ovakav slučaj raspada akrogrupe, kao ni zajednički odlazak šestorice vojnih pilota iz Ratnog vazduhoplovstva. Defender.hr kao posebnu sramotu smatra što se ovakva sutuacija pokušava prikazati kao uspeh Hrvatske vojske, iz koje navode da ponuda pilotima, kojoj se ne može parirati, “potvrđuje kvalitet obuke koju sprovode OSRH u području vazduhoplovstva”.
Prema saznanjima portala Defender.hr, hrvatski piloti odlaze u Katar, a ne u Oman kako su prvobitno preneli klasični mediji. Oni još navode da će piloti leteti kao članovi akrogrupe jedne katarske vazduhoplovne kompanije na avionima PC-21.
Čitavu analizu odlaska hrvatskih pilota možete pročitati ovde.
Tango Six je 2011. godine intervjuisao “Krila Oluje” na aeromitingu u Varaždinu:
 
 

 

 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.