Konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji

Izvor: Akter, 10.Feb.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji

Odbor za podizanje spomen-obeležja Stefanu Nemanji doneo je danas odluku da se raspiše domaći javni konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji, kao i spomen-kompleksa "Srpskog srednjeg veka"

Na predlog premijera i predsednika odbora Aleksandra Vučića, odbor je izrazio nameru da lokacija budućeg spomenika Stefanu Nemanji i spomen-kompleksa bude na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Konačna odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << o lokaciji biće doneta na sledećoj sednici, u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Na konstitutivnoj sednici Odbora imenovana je komisija koja treba da definiše konkursni zadatak, kao i da pripremi čitav konkursni proces kako bi bio raspisan u najkraćem mogućem roku.

Članovi komisije su: ministar Nikola Selaković i akademici Ljubomir Maksimović i Svetomir Arsić - Basara.

Doneta je i odluka o nagradama, tako da će prva nagrada na konkursu iznositi milion dinara, druga 600.000 i treća 400.000 dinara.

Sednici su prisustvovali članovi odbora: ministar pravde Nikola Selaković, akademik Ljubomir Maksimović, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, arhitekta Vojislav Milanović, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, akademik Svetomir Arsić - Basara, gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda Jasmina Mitrović Marić, kao i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović i gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro konkurs za spomenik Stefanu Nemanji

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016

Odbor za podizanje spomen-obeležja Stefanu Nemanji doneo je danas odluku da se raspiše domaći javni konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji, kao i spomen-kompleksa "Srpskog srednjeg veka"...Foto: MONDO/Vedran Ševčuk..Na predlog premijera i predsednika odbora Aleksandra Vučića, odbor je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.