Kitarović: Oluja je bila čista i briljantna

Izvor: Akter, 04.Avg.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Oluja je bila čista i briljantna

Operacija Oluja je bila čista, legitimna i briljantna vojna akcija kojom je, osim oslobađanja okupiranog područja, sprečena mogućnost genocida u Bosni i Hercegovini, a stvorila je uslove za stvaranje trajnog mira, izjavila je danas predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na svečanoj akademiji u Ministarstvu odbrane

Čestitajući Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, hrvatska predsednica je rekla da se danas prisećamo svih poginulih hrvatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << branitelja - pripadnika oružanih i redarstvenih snaga, i onih koji su poginuli u Oluji, ali i civilnih žrtava poginulih u Domovinskom ratu.

Prisetivši se dana uoči Oluje, Grabar-Kitarović je rekla da je, osim stvarnog ratišta, tih dana postojalo i drugo ratište na kome se vodila borba u diplomatiji i međunarodnim odnosima.

To ratište se, naravno, nikako ne može uporediti sa vojnim aktivnostima, jer nisu bili ugroženi životi, ali je imalo značaj za Hrvatsku u međunarodnim odnosima, rekla je hrvatska predsednica, prenosi Index.

Govor zvanicama, unapređenim, odlikovanim i pohvaljenim aktivnim i penzionisanim pripadnicima Oružanih snaga, predsednica Hrvatske je završila rečima da je parada Oružanih snaga 1995. bila uvod u operaciju Oluja.

Nadam se da će ovogodišnja parada biti uvod u svojevrsnu "ekonomsku oluju", koja bi trebalo da donese bolje uslove za život u Hrvatskoj, istakla je Grabar Kitarović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana vojna parada u Zagrebu

Izvor: Studio B, 04.Avg.2015

Povodom dvadesete godišnjice operacije "Oluja", u Zagrebu je održana vojna parada. Među zvanicama su bile 42 strane delegacije koje su predstavljali ambasadori, vojni izaslanici i visoki vojni zvaničnici...Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, iako je prvobitno bilo zamišljeno da Vukovarskom ulicom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.