Kako izgleda uspešan LinkedIn profil?

Izvor: NovaEnergija.net, 12.Feb.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda uspešan LinkedIn profil?

Dobar, profesionalno apdejtovan LinkedIn profil, važan je koliko i biografija. Pogotovo ako želite da konkurišete onlajn za neke projekte u inostranstvu.
Od vašeg jedinstvenog URL-a, preko fotografije do ključnih reči u vašoj kratkoj biografiji. Pogledajte u nastavku koje korake bi trebalo da pređete i počnite sa sređivanjem vašeg LinkedIn profila

– Default URL nije user-friendly. Promenite ga u vaše ime i prezime, ne nadimak. Idealan je onaj >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << do 29 karaktera maksimum.
– Linkedin uvek koristi vaše trenutno zaposlenje, ili poslednje, kako bi popunio headline prozor. Neka na vrhu profila stoje informacije koje smatrate da su najbitnije, koristite ključne reči i nemojte prelaziti 120 karaktera. Sredite vašu kontakt formu. Dovoljni su grad iz kojeg dolazite, e-mejl adresa i telefon. Profile na društvenim mrežama stavite samo ako želite da vas stvarno predstavljaju. Ako ne, njih koristite za vaše LinkedIn konekcije u posebnim grupama.
Summary sekcija treba da sadrži 2.000 karaktera maksimalno. Napišite ko ste, šta želite i šta drugi mogu dobiti od vas. Debata oko toga da li summary treba pisati u prvom ili trećem licu traje. Većina ipak misli da je u trećem licu mnogo ozbiljnija i profesionalnija.

– Što se tiče vašeg iskustva, dovoljno je da predstave najviše tri prethodna zaposlenja. Budite detaljniji i ne terajte poslodavca da gugla o tome koja je to firma u kojoj ste radili, čime se bavi itd. Zato u sekciji iskustvo aplodujte prezentacije, fotografije, video snimke, linkove, PDF-ove… Sve preporuke takođe aplodujte.

– Lista vaših veština donosi vam 13 puta više pregleda profila, kaže statistika. Na LinkedInu je u ponudi preko 45.000 veština koje možete da izaberete.
Fotografija, verovatno i najbitnija jer je to ono što poslodavci prvo ugledaju. Istraživanja kažu da 19% vremena provedenog gledajući nečiji profil odlazi na gledanje profilne fotografije. Profili sa fotografijom imaju 11 puta više pregleda. Fotografija bi trebalo da bude visoke rezolucije, da na njoj delujete srećno i zadovoljno, a da ste obučeni poslovno. Ovo sigurno znate, jer važi i za CV, kao i bilo koji drugi poslovni profil, ali nije loše da ponovimo. Nikako fotografiju sa sunčanim naočarima, sa više ljudi na njoj ili fotografiju neke druge osobe.

– Vaš digitalni profil možete da upotpunite sa background fotografijom. Neka vas opisuje i da poslodavcu vizualni efekat nekog vašeg poslovnog iskustva, veština… Jedan od dobrih saveta je da background fotka bude neka koja opisuje vaše volontersko iskustvo ili učešće u nekoj humanitarnoj akciji. Dimenzije background fotografije su 1400x425px.

– Još jedna bitna činjenica za popunjavanje vašeg profila: preko 10 miliona korisnika ima ispunjenu “volunteer” sekciju, a 4 miliona njih je zainteresovano za volontiranje.
Izvor: socialmediatoday.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.