Izbeglice u grupama pristižu u Preševo

Izvor: RTS, 02.Okt.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice u grupama pristižu u Preševo

U Prihvatni centar u Preševu i u kamp u Miratovcu od jutros je stiglo oko 6.000 migranata sa Bliskog istoka. Deo njih je, posle registracije, autobusima i vozovima otišao put Beograda i Šida. Trenutno ih je oko 4.000, ali i dalje u grupama stižu iz pravca Makedonije.
U prihvatnom centru u Preševu ispred i na ulici su gužve. Od jutros je registrovano više od hiljadu ljudi. Dok jedni čekaju u redovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se registruju, drugi su podigli šatore na ulici i trotoarima, javlja dopisnik RTS-a.

Glavna ulica kod železničke stanice je zatvorena za saobraćaj jer svuda ima migranata. Pojačane su policijske snage koje kontrolišu red i mir. Migranti su mirni i strpljivi, nema incidenata.
Povećan je i broj službenika koji rade na registraciji, a sve službe u prihvatnom centru i Miratovcu rade danonoćno.
Migranti se u prihvatnom centru u proseku zadržavaju četiri do osam sati, a kada se registruju autobusima i vozovima odlaze u Šid i Beograd, sami biraju te pravce ili ih usmeravaju rođaci i prijatelji koji su već otišli.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne jenjava priliv migranata u Preševo, potrebna topla odeća

Izvor: RTS, 02.Okt.2015

Tokom septembra kroz Prihvatni centar u Preševu i kamp u Miratovcu u proseku je dnevno prolazilo oko 2.000 migranata. Već sada, početkom oktobra, priliv iz Makedonije je trostruko povećan. Od jutros je u Preševu registrovano 2.500 ljudi, a očekuje se da u toku večeri iz pravca Makedonije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.