Država kasni šest godina

Izvor: Akter, 05.Maj.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država kasni šest godina

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenio je da činjenica da Vlada Srbije šest godina kasni sa donošenjem Uredbe o posebnoj zaštiti naročito osetljivih podataka o ličnosti govori o bizarnoj, gotovo grotesknoj ilustraciji neadekvatnog odnosa države prema stanju u ovoj oblasti

Prema oceni Poverenika, postojeće stanje, pogotovo izostanak aktivnosti nužnih za promenu tog stanja izvesno će predstavljati problem u razgovorima sa EU o >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << poglavljima koja se tiču ljudskih prava i, što je mnogo važnije, biće sve veći izvor ekscesa, odnosno ugrožavanja Ustavom i zakonom zajemčenih prava naših građana.

"Rok za donošenje Uredbe o posebnoj zaštiti naročito osetljivih podataka istekao još početkom maja 2009. godine. Proteklo je šest godina, promenilo se nekoliko vlada, a Uredbu još nemamo", izjavio je poverenik Rodoljub Šabić.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Šabić: BIA ima rok od pet dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić naložio je Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) da u roku od pet dana dostavi Inicijativi mladih za ljudska prava dokumente iz kojih se može saznati broj prisluškivanih lica u 2014. godini...Rešenje Poverenika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.