Đorđević: Odgovorni za tragediju u Centru za socijalni rad biće kažnjeni

Izvor: RTS, 06.Jul.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Odgovorni za tragediju u Centru za socijalni rad biće kažnjeni

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je lično potresen tragedijom koja se juče dogodila u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu i da je Ministarstvo pokrenulo postupak nadzora kao i da će svi odgovorni za eventualne propuste biti sankcionisani.
"Ovaj strašan događaj u kome je stradala jedna žena, majka troje dece i dugogodišnja žrtva zlostavljanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nažalost, ukazao je na potrebu poboljšanja sistema zaštite od nasilja u porodici", naveo je ministar u izjavi za javnost.

Đorđević je istakao da je Ministarstvo pokrenulo postupak nadzora rada Centra za socijalni rad u ovom konkretnom slučaju i da garantuje da će svi odgovorni za eventualne propuste biti sankcionisani.
"Verujem da ćemo uspeti da sprovedemo mere da se ovakvi slučajevi ne ponove i da ćemo u najkraćem mogućem roku unaprediti sistem zaštite žrtava porodičnog nasilja", rekao je ministar.
On kaže i da je svestan da bilo kakav postupak Ministarstva ne može da ublaži bol članova porodice žrtve ovog zločina, ali naglašava da je za opstanak i napredak svakog segmenta našeg društva ključno da sve nadležnie institucije, organizacije civilnog društva, mediji i građani, učine sve što se može da bi se ubuduće sprečile ovakve tragedije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djordjević: Svi odgovorni za propuste u Centru za socijalni rad će odgovarati

Izvor: Beta, 06.Jul.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je "strašan dogadjaj ubistva" u novobeogradskom Centru za socijalni rad pokazao da je neophodno unaprediti sistem zaštite u porodici i dodao da očekuje da će do pomaka na tom planu doći što pre.Kako...

Nastavak na Beta...

Đorđević. Odgovorni za tragediju biće kažnjeni

Izvor: B92, 06.Jul.2017

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da je lično potresen zbog tragedije koja se juče dogodila u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.