Izvor: B92, 18.Jun.2010, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diskusija "Ko gradi grad?" u Reksu

Beograd -- U Kulturnom centru Rex počeo je ciklus diskusija o razvoju Beograda i gradova regiona pod nazivom "Ko gradi grad?".

Tema večerašnje tribine bila je Rečnik gradskih dilema, koji su sastavljali arhitekte, aktivisti, umetnici, novinari i javne ličnosti sa različitim pogledima na grad.

Kroz petominutna izlaganja, oni su definisali jedan, za njih bitan, pojam Beograda današnjice ili sutrašnjice, stvarajući time svojevrstan kolaž profesionalnih razmišljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ličnih stavova o gradu i njegovom mogućem razvoju.

Seriju otvorenih razgovora "Ko gradi grad?" pokrenuli su Grupa 484, "Stelt anlimitid" i Kulturni centar Reks, uz podršku Instituta za otvoreno društvo i Fondacije Hajnrih Bel.

Radionicu 'Javni prostori - javna dobra' realizuje Fond Jelena Šantić uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KO GRADI GRAD ?

Izvor: Arte, 18.Jun.2010

Ciklus diskusija o razvoju Beograda i gradova regiona KO GRADI GRAD? počeo je Rečnikom gradskih dilema koji su sastavljale arhitekte, aktivisti, umetnici, novinari i javne ličnosti sa različitim pogledima na grad.

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.