Direktoru Nini faramcije određen pritvor

Izvor: Mondo, 19.Mar.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru "Nini faramcije" određen pritvor

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas prtivor do 30 dana direktoru firme "Nini farmacija" Dobrici Živkoviću koji je uhapšen u nastavku istrage za malverzacije u "Jugoremediji", koja je pokrenuta u novembru prosle godine.

ilustracija(Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Sudija za prethodni postupak tog suda je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal Živkoviću odredio pritvor zbog opasnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, saospsteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tog tužilaštva.

Tužilaštvo je juče protiv Živkovića i bivšeg direktora "Jugoremedije" Jovice Stefanovića donelo naredbu o proširenju istrage zbog sumnje da je Živković zloupotrebio službeni položaj i omogućio Stefanoviću da nezakonito prisvoji oko 600 miliona dinara.

Živković se sumnjiči da je kao direktor "Nini farmacije" u periodu od 3. marta 2006. do 1. marta 2007. godine i kao lice kome je povereno upravljanje i preduzećem MD "Nini", fakturisao isporučene aktivne supstance za proizvodnju lekova AD "Jugoremediji" po višestruko uvećanim cenama i nakon plaćanja isporučenih aktivnih supstenci preduzeću i njegovom vlasniku okrivljenom Stefanoviću, pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 600 miliona dinara.

Stefanović je uhapšen prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja nezakonito stekao 7,5 miliona evra na štetu "Jugoremedije".

Istraga za malverzacije u "Jugoremediji" je pokrenuta 8. novembra 2012. godine protiv Stefanovića, Zlatka Markovića i Olge Antić.

(Tanjug, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLUČAJ JUGOREMEDIJA: Dobrici Živkoviću 30 dana pritvora

Izvor: Kurir, 19.Mar.2013

Sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva za organizovani kriminal Živkoviću odredio pritvor zbog opasnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke..BEOGRAD- Specijalni sud u Beogradu odredio je danas prtivor do 30 dana direktoru firme "Nini farmacija" Dobrici Živkoviću koji je...

Nastavak na Kurir...

Direktoru ''Nini farmcije'' određen pritvor do 30 dana

Izvor: Press, 19.Mar.2013

Sudija za prethodni postupak tog suda je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal Živkoviću odredio pritvor zbog opasnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, saospsteno je iz tog tužilaštva.. Tužilaštvo je juče protiv Živkovića i bivšeg direktora "Jugoremedije" Jovice...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.