Danica Vučenić napustila RTV

Izvor: Politika, 18.Mar.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danica Vučenić napustila RTV

Danica Vučenić, autorka emisije „Jedan na jedan” potvrdila nam je saopštenje kolegijuma Radio-televizije Vojvodine u kojem se navodi da je ova novinarka odlučila da preuzme novi posao van novinarstva i da od danas neće raditi tu emisiju.

I pored podrške Kolegijuma RTV i dobre saradnje sa ovim javnim servisom, Danica Vučenić tvrdi da je ova odluka isključivo njena i da su razlozi profesionalni.

– Moj posao kao novinara je da postavljam jasna i odgovorna pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svim sagovornicima, a pogotovo predstavnicima vlasti i zvaničnih institucija i da građanima pružim odgovore na sve ono što je u njihovom interesu. Ja to, nažalost, više ne mogu da radim. Jer, od kako je u septembru prošle godine Olja Bećković gostovala u mojoj emisiji nakon ukidanja „Utiska nedelje”, primetila sam da članovi SNS-a izbegavaju dolazak u moju emisiju. To se pretvorilo u neku vrstu bojkota, objašnjava podvlačeći da joj je ovakvim odnosom onemogućeno da profesionalno obavlja svoj posao.

– Za deset godina, nikada mi niko nije diktirao pitanja niti me ičim uslovljavao. Nisam trpela pritiske. Uvek sam svaki intervju profesionalno radila, a gosti su mi bili predstavnici, i vlasti, i opozicije. Tokom karijere nailazila sam na razne situacije i poteškoće prilikom dogovaranja intervjua. Prvo sam pomislila da je to samo jedan od njih. Međutim, ovo već dugo traje. Neodazivanje u moju emisiju, shvatila sam kao jasnu poruku, a ja takvim novinarstvom ne želim da se bavim, kaže za „Politiku” Danica Vučenić.

A na pitanje da li prelazi u „Hemofarm”, poput njene koleginice, novinarke i doskorašnje programske direktorke RTV Sande Savić (koja je  od jula prošle godine direktorka korporativnih komunikacija u „Hemofarmu”) i da li to čini zbog malih novinarskih plata, Danica Vučenić vrlo kratko odgovara:

– Nije tačno da odlazim zbog male plate i još ne znam gde idem!

I. Masniković

objavljeno: 18.03.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danica Vučenić napušta RTV

Izvor: Studio B, 18.Mar.2015

Kolegijum Radio-televizije Vojvodine saopštio je da je autorka serijala "Jedan na jedan" Danica Vučenić odlučila da preuzme novi posao van novinarstava i da posle 19. marta, neće raditi tu emisiju...Kolegijum Radio-televizije Vojvodine podseća na to da je, za kratko vreme, Danica Vučenić od...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.