Danas će proraditi treći akcelerator

Izvor: S media, 11.Avg.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas će proraditi treći akcelerator

Lekari Instituta za onkologiju trenutno rade sa dva linearna akceleratora, ali će u toku dana u funkciji biti i treći, dok će četvrti biti pušten tokom sledeće sedmice, izjavio je v.d. Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Dušan Mileusnić.

Dr Dušan Mileusnić je rekao da Institut za onkologiju i radiologiju raspolaže sa četiri linearna akceleratora, instalisana u četiri zračna bunkera.

Dva od njih su dva relativno starija, napravljena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 2002. i 2003. godine, i ne raspolažu ventilacionim sistemima koji su u mogućnosti da obezbede mikroklimatske uslove za rad ove vrlo složene opreme u ekstremnim uslovima atmosferskih prilika.

Mileusnić je podsetio da je proteklih dana vlažnost vazduha bila iznad 80 odsto i da je na momente prevazilazila i 90 odsto i to je bio osnovni problem u zastoju radioterapije.

"Uložili smo napor da i te starije sisteme osposobimo i uspeli smo u osposobljavanju jednog", kazao je Mileusnić.

On je dodao da će, prema uveravanju servisera, u toku dana u funkciju biti pušten treći, dok će četvrti akcelerator će biti pušten tokom sledeće sedmice.

"Svi pacijenti koji se trenutno nalaze na lečenju će ga uspešno i završiti i trenutno nemamo problematične liste čekanja, što znači da pacijenti najduže čekaju na zračenje do dva i po meseca, tako da će sa početkom rada ovih aparata i lista čekanja ostati na ovom nivou", naglasio je doktor Mileusnić.

uOn je rekao da će ponovo biti uveden rad posle 19 sati da bi svi pacijenti koji treba da dobiju lečenje zračenjem to i dobili i da bi završili lečenje na odgovarajući način.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrućine prave problem na Onkologiji

Izvor: B92, 11.Avg.2010

Beograd -- Usled vrućine aparati na Institutu za onkologiju često ne rade, zbog čega pacijenti duže čekaju na zračenje...Vrućine u Beogradu ponovo stvaraju probleme u bolnicama...Na Institutu za onkologiju i radiologiju, zbog neadekvatnih uslova u bunkerima, aparati za zračenje, koji su osetljivi...

Nastavak na B92...

U Institut za onkologiju rade četiri aparata za zračenje

Izvor: Glas javnosti, 12.Avg.2010, 07:11

BEOGRAD - Lekari Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije trenutno rade sa dva linearna akceleratora, ali će u toku dana u funkciji biti i treći, dok će četvrti biti pušten tokom sledeće sedmice, izjavio je v.d. Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Dušan Mileusnić...On je rekao...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.