Da bi se prehranili nude čips ispod cene

Izvor: Blic, 05.Maj.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da bi se prehranili nude čips ispod cene

Čačak - Radnici čačanske Fabrike za proizvodnju čipsa, koji su u generalnom štrajku već 14 dana, odlučili su da radikalizuju protest jer njihovi zahtevi nisu ispunjeni. Oni će od ponedeljka početi da prodaju čips u krugu fabrike, kako bi došli do najosnovnijih sredstava za život, a najavili su i štrajk glađu.

Štrajkači najavljuju da će na kapiji preduzeća postaviti improvizovane tezge na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojima će po, kako kažu, povoljnim cenama prodavati čips i ostale proizvode iz asortimana ove fabrike.

- Radili smo u dve, a nekada i u tri smene. Više nemamo novca ni da se prehranimo. Jedino nam preostaje da prodajemo robu iz magacina i da tako zaradimo neki dinar - kaže predsednik Samostalnog sindikata čipsare Zoran Zečević.

On je najavio da će predstavnici nezadovoljnih radnika danas otići u čačanski Crveni krst i videti da li im ta organizacija može obezbediti besplatne obroke.

Od 117 zaposlenih u Fabrici čipsa, u štrajku je sto radnika. Oni potražuju dve i po plate, 13 naknada za putne troškove, doprinose za penzijsko osiguranje u poslednjih pet godina, kao i za socijalno od jula 2009. godine. Jedan od štrajkačkih predloga za prevazilaženje čitave situacije jeste i da Ministarstvo ekonomije dug firme prema državi od 850 miliona dinara pretvori u državne akcije. Vlasnik Slaviša Purić inače od novembra prošle godine je u pritvoru zbog sumnje da je u jednoj od svojih firmi zloupotrebio službeni položaj.

Poslednji pregovori sa sinom većinskog vlasnika Stevanom Purićem i članom UO „Slap grupe" Vladanom Čomagićem, uz posredovanje članova lokalnog rukovodstva grada Čačka, završili su neuspehom, budući da štrajkači nisu želeli da prihvate isplatu februarske zarade. Zečević kaže da Purić i Čomagić nisu pomenuli nameru da izmire ostale obaveze.

- Ukoliko se ubrzo ne reši naša situacija počećemo sa štrajkom glađu - navodi Zečević i dodaje da u magacinima čipsare propada roba u vrednosti od 120.000 evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici fabrike čipsa najavili radikalizaciju štrajka

Izvor: EMportal, 05.Maj.2010

Zaposleni u čačanskoj fabrici za proizvodnju čipsa i snek prizvoda "Slap grupa" najavili su danas, nakon 14 dana štrajka, da će radikalizovati protest, zbog neizmirenih dugovanja za plate, penzijsko i zdravstveno osiguranje i putne troškove.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.