DRŽAVA MORA DA BRINE O PARTNERIMA

Izvor: Kurir, 23.Mar.2011, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRŽAVA MORA DA BRINE O PARTNERIMA

BEOGRAD - Srbija od izvoza u Crnu Goru ostvari dobit od oko 60 miliona evra, kaže za Kurir generalni direktor kompanije „Imlek“ Slobodan Petrović, povodom najave da će Crna gora stopirati uvoz vode i mlečnih proizvoda iz Srbije.

BEOGRAD - Srbija od izvoza u Crnu Goru ostvari dobit od oko 60 miliona evra, kaže za Kurir generalni direktor kompanije „Imlek“ Slobodan Petrović, povodom najave da će Crna Gora stopirati uvoz vode i mlečnih proizvoda iz Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
- Svaka država mora da vodi računa o svojim resursima i partnerima i upravo zbog toga nije dobro da se sada zaustavi izvoz. Samo „Imlek“ plasira 20 miliona evra na crnogorsko tržište - objašnjava Petrović. Prema njegovim rečima, ukoliko bi izgubili poziciju „na policama“, situacija bi bila nezavisna jer se zbog velike konkurencije ona teško vraća.

- Nadamo se da će se situacija rešiti u najboljem interesu obe države - zaključuje Petrović.

(S. Ž.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Odliv mozgova prestaće čim svi odu

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 04:30

Beograd -- U narednim godinama nećemo ni imati dovoljno naučnika koji da odu iz naše zemlje, pa će se na taj način zaustaviti odliv mozgova, kaže Vigor Majić...Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica, navodi da naučnici i dalje odlaze iz Srbije, ali dodaje da se boji da će ih uskoro...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.