Crnogorci ovog leta očekuju rekordan broj gostiju iz Srbije

Izvor: Blic, 29.Maj.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci ovog leta očekuju rekordan broj gostiju iz Srbije

Crna Gora je jedna od omiljenih destinacija turistima iz Srbije, a ova sezona može premašiti rekordan broj gostiju iz te zemlje koji je ostvaren prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Iz ove organizacije naveli su da je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović danas posetio crnogorski štand na Festivalu manifestacija i destinacija "Beogradskom manifestu" koji se održava na Kalemegdanu u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Prilikom posete štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Gvozdenović je istakao značaj predstavljanja turističke ponude na način koji je dostupan građanima Beograda i Srbije.

- Osim ponude po kojoj je Crna Gora već prepoznata, na jedan nov način su predstavljene crnogorske manifestacije i festivali koje su već prepoznate i koje okupljaju znatan broj gostiju iz regiona i šire - rekao je Gvozdenović.

Grčka i dalje "broj jedan" destinacija za letovanje, agencije otkazuju aranžmane u Turskoj

On je izrazio zadovoljstvo da su se promociji pridružili pored lokalnih turističkih organizacija i hotelijera i proizvođači crmničkog vina i barskih maslina.

Gvozdenović je naglasio da, osim kvalitetnih smeštajnih kapaciteta i ukupne infrastrukture, značajan progres postigli su i u pogledu kvaliteta i broja manifestacija i festivala koji se organizuju tokom cijele godine, te na taj način doprinose boljoj posjećenosti u pred i post sezoni.

- Za narednu godinu biće pripremljen plan svih manifestacije za period 2017-2020. godina koji će biti prezentovan na posebnom sajtu pripremljenom za tu namenu - kazao je Gvozdenović.

Iz Nacionalne turističke organizacije podsetili su da je Crnu Goru prošle godine posetilo oko 370.000 turista iz Srbije koji su ostvarili oko 2,9 miliona noćenja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.