Izvor: Blic, 16.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buha: Pokloniću državi zemlju pored autoputa ako to učine i ostali

Ljubiša Buha, svedok saradnik u procesima za ubistvo premijera Đinđića protiv organizovanog kriminala i zemunskog klana, deponovao je juče svoj potpis u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu za osnivanje firme „Difens roud”.

Buha je potvrdio saznanje „Blica” da nema licencu za asfaltiranje, ali kaže da će se rentiranjem najsavremenije mašine za reciklažu starih puteva hladnom metodom, koju je kupio u Nemačkoj, vratiti u ovaj posao.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šta je sad problem što nabavljam novu mašinu i vraćam se u posao? A šta bi ja to trebalo da radim? Od čega da živim - kaže Buha i dodaje da sa iznajmljivanjem mašine kreće odmah nakon što ona, krajem meseca, bude isporučena iz Nemačke u Srbiju.

- I ranije sam pre dizanja u vazduh firme „Difens” iznajmljivao svoje mašine. Iznajmio sam ih i na izgradnji piste aerodroma „Ratku Mitroviću” i „Planumu”. Svi poslovi koje sam obavljao sa „Difensom” ranije prošli su na hiljade kontrola i nikada nisu našli ništa prljavo i spreman sam na ponovne kontrole - kaže Buha ubeđen da na tenderima i pri dobijanju novih poslova za koje će tek aplicirati njegovo ime i istorija neće imati značaj. Ubeđen je i da zbog toga neće biti diskriminisan.

Buhinu novu-staru firmu vodiće generalni direktor Saša Vučković, koji je sa njim radio i prethodno u „Difensu”. Na raspolaganju će imati najsavremeniju mašinu „virgen 4200”, koja omogućava četiri puta jeftiniji rad i skraćivanje radova za više od polovine.

Objašnjavajući da neće učestvovati, niti konkurisati na poslovima oko izgradnje koridora 10, Buha kaže da njegova mašina radi samo na reciklaži starih puteva, a to uključuje i stari autoput.

Buha je, ipak, potvrdio za „Blic” da je vlasnik zemljišta koje je predviđeno za eksproprijaciju zbog izgradnje koridora 10. On je negirao da je do kupovine zemljišta došao na osnovu plaćene informacije kuda će prolaziti trasa. Odbio je da precizira sa koliko zemljišta raspolaže, samo navodi da je „to ništa u odnosu na ono što poseduje Vojin Lazarević”.

Naš sagovornik spreman je da ustupi zemljište svugde kuda prođe autoput ukoliko to učine i ostali krupni vlasnici.

- Imam nekoliko hektara, a Lazarević oko 500-600, za šta je platio oko 57 miliona evra. Ako on i ostali krupni vlasnici poklone zemljište, pokloniću ga i ja. Ako to ne bude bio princip, tražiću nadoknadu kao za poljoprivredno zemljište, po hektaru od 5.000 do 10.000 evra - dodaje Buha.

On objašnjava da ovim neće ništa izgubiti, naprotiv, ubeđen je da će biti na dobitku jer će zemljište koje okružuje trasu budućeg autoputa, tačnije beogradske obilaznice kod Dobanovaca, dostići samo višu cenu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregled štampe (16. 06. 2009.)

Izvor: RTS, 16.Jun.2009

Kamate moraju u rikverc, Prvo su me izbacili, onda decenijama iznurivali, Buha: Pokloniću državi zemlju pored autoputa ako to učine i ostali, Strašan propust policije i lekara: Pustili ludaka da zakolje komšiju!, piše beogradska štampa..Kamate moraju u rikverc..Ukoliko banke koje su nezakonito...

Nastavak na RTS...

Pokloniću državi zemlju pored autoputa ako to učine i ostali

Izvor: S media, 16.Jun.2009

Ljubiša Buha, svedok saradnik u procesima za ubistvo premijera Đinđića protiv organizovanog kriminala i zemunskog klana, deponovao je juče svoj potpis u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu za osnivanje firme „Difens roud”. ..Buha je potvrdio saznanje „Blica” da nema licencu za asfaltiranje,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.