BNV: Vraćamo se u grupu ako uvaže naše sugestije

Izvor: RTS, 28.Nov.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNV: Vraćamo se u grupu ako uvaže naše sugestije

Bošnjačko nacionalno veće otvoreno je za saradnju sa radnom grupom za izradu akcionog plana za manjine, u koju će vratiti ukoliko grupa prihvati sugestije Veća od značaja za Bošnjake, saopšteno je posle sednice Predsedništva BNV-a.
Veće se pre nekoliko dana povuklo iz grupe za izradu Akcionog plana za ostvarivanje prava manjine, navodeći da su njeni članovi - predstavnici državnih organa, ignorisali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve probleme i predloge Bošnjaka.
Predsednik BNV-a Sulejman Ugljanin je tim povodom uputio pisma ambasadama i predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija u Srbiji u kojem je naveo da su državni organi odgovorni za položaj, status i stepen ostvarivanja prava manjina u Srbiji.
"Smatramo da je izrada kvalitetnog Akcionog plana interes naše zemlje da u procesu pristupanja Evropskoj uniji na adekvatan način reši status i položaj manjina", navodi se u Ugljaninovom pismu.
Kako prenosi BNV, Ugljanin je naglasio da su Bošnjaci narod nad kojim je izvršen genocid u Srebrenici i narod koji je u Srbiji 90-ih godina prošlog veka bio izložen organizovanom državnom teroru i teškim zločinima.
"U najnovijem izvještaju Minority right group international Bošnjaci su označeni kao 'narod pod pretnjom' koji nema svoju nacionalnu državu koja bi se mogla zauzeti za rešavanje njihovog statusa", navelo je Veće.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.