BLICOV SAJT UBEDLJIVO PRVI Čitaniji od sledeća dva konkurenta zajedno

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLICOV SAJT UBEDLJIVO PRVI Čitaniji od sledeća dva konkurenta zajedno

Prema najnovijim podacima "Gemijusa", sistema za praćenje posećenosti sajtova, sajt "Blic.rs" je i u februaru bio ubedljivo najposećeniji informativni portal u Srbiji.

"Blicov" sajt je sa desktop računara u februaru imao 22,02 miliona poseta iz Srbije, znatno više od drugoplasiranog (16,8 miliona) i trećeplasiranog (10,24 miliona).

I kada je reč o poseti s mobilnih uređaja, Blic.rs je ubedljivo najčitaniji u Srbiji. U februaru je naš sajt preko mobilnog telefona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smartfona ili tableta imao 21,1 milion poseta, dok su prva dva sledeća informativna  portala značajno zaostala (prvi sa 8,3 miliona, a drugi sa 4,1 milion).

I po broju pregledanih stranica (pageviews) sa personalnih računara, Blic.rs je sa približno 173 miliona značajno ispred dva sledeća informativna portala (105,4 miliona i 100,8 miliona).

Kada je reč o pregledanim stranicama sa mobilnih uređaja, Blic.rs je imao 83,7 miliona pregleda, što je više od prva dva konkurenta zajedno (38,3 miliona + 30,3 miliona = 68.6 miliona pregleda).

Osim toga, "Blic" je prvi i po ukupnom broju instaliranih apilkacija za mobilne uređaje - 1.241.000!

Slični su rezultati kada je se pogleda poseta pojedinačnih rubrika.

Naslovna strana sajta Blic.rs imala je u februaru približno 27 miliona pregleda (page views), dok je drugolpasirani informativni sajt imao 18,5 miliona. Što se tiče broja poseta naslovnoj strani, Blic.rs ih je imao približno 13 miliona, dok je drugoplasirani sajt imao 8,5 miliona.

Rubrika Ekonomija u "Blicu" imala je u ovom periodu 2,7 miliona pojedinačnih pregleda, dok je sledeći najčitaniji sajt u istoj kategroji imao 794 hiljade pregleda. Slični su podaci u broju poseta: Blic.rs ih je imao u ekonomiji milion i 677 hiljada, dok je drugoplasirani sajt imao 532 hiljade.

Naš portal "Žena" imao je u prošlom mesecu 12,3 miliona pregledanih stranica, za razliku od najbolje plasiranog konkurentskog sajta, koji je u odgovorajućoj kategroiji imao 4,9 miliona pregledanih stranica. Kada je o ukupnim posetama ovim kategorijama reč, Sport.blic.rs ih je imao 2,6 miliona, dok je konkurentski sajt imao 951.000.

Kada je o rubrici Sport reč, i tu smo najčitaniji. Sport.blic.rs je u februaru imao 8,1 milion pregledanih stranica, za razliku od prvog sledećeg sajta, koji je imao nešto manje od 7 miliona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.