Aranđelovac od NIP-a traži pare za 17 projekata

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 01.Nov.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aranđelovac od NIP-a traži pare za 17 projekata

ARAĐELOVAC - Opština Aranđelovac je Ministarstvu za nacionalni investicioni plan (NIP) i drugim ministarstvima uputila 17 projekata, ukupne vrednosti 772 miliona dinara, ali će, budući da su neki planirani i više faza, za 2011. godinu biti potrebno obezbediti 553,5 miliona dinara, izjavio je član Opštinskog veća za infrastrukturu, urbanizam i koordinaciju rada mesnih zajednica Vlada Matijašević.

On je dodao da će aranđelovačka opstina sufunansirati realizaciju tih projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa 20 odsto sredstava, što iznosi oko 110 miliona dinara.

Pošto se Ministarstvo za NIP u javnom pozivu opredelio za infrastrukturu, čije će finansiranje u narednoj godini imati prioritet, opština Aranđelovac je ocenila da je njen prioritet rekonstrukcija glavne Ulice Knjaza Miloša, koja bi se radila u dve faze. Za obnavljanje kompletnog kolovoza, trotoara i pratećih instalacija biće potrebno obezbediti značajna sredstva, ali opština sada potražuje 62 miliona dinara, samo za radove u narednoj godini.

Za drugi veliki projekat, rekonstrukciju dvorane "Park", koja bi se, takođe, radila u dve faze, potrebno je za građevinske radove obezbediti 55 miliona dinara.

Tu su i dva specifična projekta: rekonstrukcija Specijalne bolnice "Bukovička banja", za koju se za sredstva NIP-a konkuriše zajedno sa Ministarstvom zdravlja, dok se sa opštinom Topola Aranđelovac pojavljuje na zajedničkom konkursu za gradnju puta Brezovac - Vinča, koji povezuje teritorije dve opštine.

Pošto se Aranđelovac strateški opredelio za turizam, konkurisao je i sa projektima iz te oblasti, pre svih za rekonstrukciju glavnih pešačkih staza u parku Bukovičke banje i Paviljona "Knjaz Miloš", kao logičnim nastavakom nedavno obnovljene "Školjke" i letnje scene, za izgradnju nove trim-staze i rekonstrukciju starih i uređenje prostora oko osmatračnice na vrhu Bukulje.

- To su prioritetni projekti koje bi trebalo raditi u narednoj godini - rekao je Matijašević, ali napomenuo da ima i drugih, poput završetka radova na sanaciji vlage u aranđelovačkoj gimnaziji, rekonstrukcije fiskulturnih sala u nekoliko škola i obnavljanja Sportskog centra "Šumadija".

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Projekti za NIP vredni 400 miliona

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2010

Grad Leskovac je podneo osam projekata za 2011. godinu u vrednosti od 400 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.