Apel protiv netolerantnih izjava o migrantima

Izvor: RTS, 14.Avg.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel protiv netolerantnih izjava o migrantima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je nosioce svih javnih funkcija u Srbiji da u izjavama o migranatima pokažu solidarnost i toleranciju, kakvu inače pokazuje najveći broj građana Srbije.
Brankica Janković je, u pisanoj izjavi, nosioce javnih funkcija, takođe, pozvala da se u izjavama o velikom broju migranata koji prolaze kroz Srbiju, uzdrže od paušalnih i netolerantnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ocena i tvrdnji koje bi mogle uneti nepotrebnu uznemirenost kod građana.

Poverenica je istakla da najveći broj građana Srbije pokazuje veliku solidarnost i spremnost da pomogne izbeglicama iz Afrike i sa Bliskog istoka "dobrim delom zato što i sami razumeju nesreću koja je te ljude naterala da napuste svoj dom".
"Zato i nosioci javnih funkcija, na svim nivoima, u svojim izjavama moraju biti isto tako solidarni i tolerantni, posebno uzimajući u obzir iskustva koja smo svi mi ovde imali u nedavnoj prošlosti“, navodi poverenica Janković.
Poverenica je pozvala i medije da u novinskim tekstovima i naslovima poštuju novinarski kodeks.
Kako se dodaje, Jankovićeva će nastaviti da s velikom pažnjom prati dešavanja u vezi sa izbeglicama koji prolaze kroz Srbiju, i očekuje da će nadležni u saradnji i uz pomoć država EU i međunarodnih organizacija uspeti uskoro da nađu održiva rešenja.
Jankovićeva će ponovo izaći na teren i uskoro obići Preševo i Kanjižu, mesta na ulasku i izlasku iz Srbije gde je koncentracija migranata najveća, navodi se u izjavi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenica protiv netolerantnih ocena o migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2015

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je danas državne funkcionere da se u izjavama o migrantima koji prolaze kroz Srbiju uzdrže od ocena koje su paušalne, netolerantne i koje mogu uneti nepotrebnu uznemirenost kod građana i građanki..."Najveći broj građana Srbije pokazuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti: Apel protiv netolerantnih izjava o migrantima

Izvor: Blic, 14.Avg.2015

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je danas nosioce svih javnih funkcija u Srbiji da u izjavama o migranatima pokažu solidarnost i toleranciju, kakvu inače pokazuje najveći broj građana Srbije...Ona je, u pisanoj izjavi, nosioce javnih funkcija, takođe, pozvala da se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.