Američki portal nahvalio Srbiju: Srbija ima za svakoga ponešto!

Izvor: BKTV News, 25.Jul.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki portal nahvalio Srbiju: Srbija ima za svakoga ponešto!

Srbija se našla na listi destinacija koje američki portal "Pejst" (Paste) preporučuje turistima, ističući da naša zemlja, među svojim brdima i planinama, nudi mesta sa netaknutom prirodom koja spadaju u najlepša na kontinentu, uz viševekovne kulturne znamenitosti, manastire i sela.

"Od drevnih tvrđava do noćnih klubova na splavovima, Srbija ima za svakoga ponešto", navodi se u tekstu, u kojem turistički operater "Panakomp" preporučuje našu zemlju kao "evropsko utočište, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << puno božanstvenih planinskih vidika, koje pruža autentično kulturno iskustvo".

Ko je s kim živeo: O natpisu na ovom spomeniku priča cela Srbija (FOTO)

Portal sa sedištem u Njujorku navodi da se reputacija Zapadnog Balkana u proteklih pet godina značajno promenila - od regiona koji je bio sinonim za političku nestabilnost do jednog od natraženijh turističkih odredišta u svetu, a u središtu regiona je Srbija koja, kako ističe, i pored priobalnih suseda, i te kako ima šta da ponudi.

Među adutima Srbije, portal navodi Nacionalni park Taru, Dunav i Kopanik, ali i trasu za bicikliste od Zlatibora do Zlatara s jedinstvenim pogledom na Zlatarsko jezero i kanjon Uvca, ili pak jahanje konja kroz Frušku Goru.

Neverovatno! Srbija joj je platila školovanje u inostranstvu, a sada niko neće da je zaposli!

Takođe predlaže rakiju kao nacionalno srpsko piće, a za ljubitelje vina - vinski podrum u Sremskim Karlovcima.

Onima koji više vole "atmosferu žurke", američki portal preporučuje Beograd, koji predstavlja kao "evropsku prestonicu noćnog života".

Turistima predlaže da u Srbiji obavezno obiđu i Oplenac, ali i Muzej Nikole Tesle i Petrovaradinsku tvrđavu, a planinarima predlaže avanturu do vrhova Ovčara i Kablara.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Američki portal: Posettite "neočekivanu Srbiju", BOŽANSTVENO EVROPSKO UTOČIŠTE

Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 08:50

Srbija se našla na listi destinacija koje američki portal „Pejst“ preporučuje turistima, ističući da naša zemlja, među svojim brdima i planinama, nudi mesta sa netaknutom prirodom koja spadaju u najlepša na kontinentu, uz viševekovne kulturne znamenitosti, manastire i sela...- Od drevnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.