Ako je bilo zloupotrebe lotoa, biće odgovornosti

Izvor: Akter, 29.Jul.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako je bilo zloupotrebe lotoa, biće odgovornosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas niko neće izbeći odgovornost ukoliko se utvrdi da je bilo zloupotebe u sinoćnom izvlačenju igre Loto, kada je tokom TV-prenosa dovedena u pitanje regularnost izvlačenja

Vučić je kazao da je stanje u Državnoj lutriji Srbije "za nijansu manje loše od katastrofalnog, ali je i dalje katastrofalno".

"Policija i tužilaštvo rade svoj posao. Ako je bilo izvršenja krivičnog dela, ti ljudi će odgovarati. Za takvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kršenje poverenja treba da se snosi odgovornost", rekao je premijer govoreći o sinoćnom izvlačenju Loto u čiju regularnost postoji sumnja.

Vučić je kazao da je prihod Državne lutrije oko milion evra, a da ni dinar nije dat državi.

"Besan sam što sam slušao sve oko sebe, kako neko drugi hoće da krade, a sve vreme smo sebe potkradali", rekao je premijer navodeći da bi bilo najbolje rešenje naći strateškog partnera za Državnu lutriju.

Državna lutrija Srbije je danas saopštila da je u sinoćnom izvlačenju igre Loto koju je televizija prenosila, došlo do tehničke greške, odnosno da je omaškom operatera koji je pogrešan broj ispisao na ekranu i da nije bilo nikakvih radnji koje bi dovele u pitanje regularnost izvlačenja.

Sumnju u regularnost izvlačenja izazvao je trenutak kada se peti broj kombinacije pojavio najpre na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Nakon izvlačenja prva tri broja, iz bubnja je izvučena četvrta kuglica sa brojem 27, ali se na ekranu najpre pojavio broj 21, pa zatim 27 kao peti broj.

Na ekranu se, takođe, video odmah i broj takmičara sa pet pogodaka, iako peta kuglica još nije bila izvučena.

Kao peta kuglica iz bubnja je izvučena kuglica sa brojem 21, a u jednom trenutku su na ekranu svi brojevi bili 27.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić o loto incidentu: Niko neće izbeći odgovornost

Izvor: Blic, 29.Jul.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas niko neće izbeći odgovornost ukoliko se utvrdi da je bilo zloupotebe u sinoćnom izvlačenju igre Loto, kada je tokom TV-prenosa dovedena u pitanje regularnost izvlačenja...Vučić je kazao da je stanje u Državnoj lutriji Srbije "za nijansu manje...

Nastavak na Blic...

Vučić o loto incidentu: Put do zatvora je kratak

Izvor: Press, 29.Jul.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas niko neće izbeći odgovornost ukoliko se utvrdi da je bilo zloupotebe u sinoćnom izvlačenju igre Loto, kada je tokom TV-prenosa dovedena u pitanje regularnost izvlačenja. . ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.