Srbija: Održana prva sednica Nacionalnog saveta za klimatske promene

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Jan.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Održana prva sednica Nacionalnog saveta za klimatske promene

BEOGRAD - Srbija se, prema poslednjem istraživanju, nalazi na 73. mestu na listi 192 države potpisnice Konvencije o borbi protiv klimatskih promena, rekla je danas ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, koja je predsedavala prvom sednicom Nacionalnog saveta za klimatske promene.


„Zaštita životne sredine je jedno od glavnih, urgentnih pitanja i za Vladu i za državu, pitanje koje traži širok konsenzus građana, države, naučne i stručne javnosti. Istraživanja ukazuju na neraskidivu vezu klimatskih promena i sektora energetike, saobraćaja, industrije. Klima se na zemlji menjala, i danas smo svedoci porasta temperature, koja dovodi do zagađenja atmosfere i pojavu...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.