Prvi medicinski hakaton

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Jan.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi medicinski hakaton

Od 27. do 29. januara biće održan prvi medicinski hakaton posvećen problemima sa kojima se suočavaju pacijenti i lekari u Srbiji.


MIT Hacking Medicine spojiće IT i zdravstvenu zajednicu sa ciljem osmišljavanja rešenja za obolele od hroničnih bolesti ili one koji im pomažu u lečenju.

Hakatoni su višesatni događaji posvećeni kodiranju i timskom prototipovanju softverskih ili hardverskih rešenja. Iako su neki takmičarskog karaktera, svi hakatoni za cilj imaju deljenje znanja i iskustva, usvajanje novih veština kroz rad i povezivanje sa drugim profesionalcima. Hakatoni su neretko društveno orijentisani, a pored toga fokus može biti programiranje u određenom programskom jeziku, građenje rešenja...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.