Izložba „Sari – Magija indijskog tkanja“

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Nov.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba „Sari – Magija indijskog tkanja“

BEOGRAD - Izložba “Sari – Magija indijskog tkanja” Rte Kapur Čišti (Rta Kapur Chishti), otvorena je danas u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Izložba, koju organizuje Ambasada Indije u Srbiji u saradnji sa Indijskim Savetom za Kulturnu Saradnju (ICCR), sastoji se od 36 sarija i odaje počast umetničkom radu i veštini nebrojenih indijskih prelja i tkača.

Eksponati, specijalno izrađeni za ovu izložbu, potiču iz samo sedam od 25 indijskih saveznih država, i prestavljaju sever, jug, istok i zapad zemlje koja se prostire na preko 3,5 miliona kvadratnih kilometara. Izloženi sari su odraz kako tradicionalnog, tako i savremenog dizajna, koji naglašavaju raznovrsnost prirodnih materijala i tehnika izrade,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.