Za miran san mališana iz Banjaluke 3.000 evra

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za miran san mališana iz Banjaluke 3.000 evra

Banjalučki dom za decu i omladinu bez staranja Rada Vranješević sa dugom i lepom tradicijom a čija je budućnost poslednjih nekoliko godina zabrinula sve žitelje Republike Srpske, stao je ponovo na sigurne noge sa svojih stotinak štićenika.

Radost u Banjaluci: Dom Rada Vranješević

 

U želji da ponovo povrate ugled i status Doma, da obezbede štićenicima toplo utočište, pomažu im i naši građani iz dijaspore, ali i strane humanitarne organizacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Tako se i ovih dana, na zadovoljstvo svih učesnika, okončala dvomesečna akcija koju je iz "senke" vodio Petar Božunović, 40-godišnji ekonomista iz Minhena rođen u Nemačkoj, a koga su roditelji - otac iz Prnjavora i majka iz Novog Sada - učili srpskom jeziku, tradiciji i humanosti u dalekom svetu.

 

Rezultat je zadivljujući: hrišćanska humanitarna organizacija Akcija nade pri Evangelističkoj crkvi u Augzburgu darovala je 3.000 evra banjalučkom Domu za kupovinu novih kreveta, dušeka i nameštaja. U pravi čas i na pravo mesto.

 

Dobro za dobro

Ovo nije prvi kontakt sa Evangelističkom crkvom kojoj su naši parohijani darovali garderobu za njihove potrebe ustupivši im i mesto za čuvanje ispred Pravoslavne crkve u Minhenu. A dobro se dobrim uvek vraća.

- Za vreme sakupljanja pomoći poplavljenim u Bosni i Srbiji setili smo se i naših najmanjih u ovom domu. Svojevremeno, kao mladi folkloraš grupe "Rudi Čajavec Nirnberg" bio sam u poseti Domu Rada Vranješević i igrao igre iz bivše Jugoslavije. Ostala su mi zauvek u sećanju nasmejana lica te dece i uvek sam se trudio da kao pojedinac ili organizovano ponešto pošaljemo na ovu adresu.

 

Ali jedno su želje, a drugo je stvarnost. Jer, kako kaže naš sagovornik Božunović, teško da bi akcija uspela da nije bilo skladne saradnje i podrške koju su dobili iz Srpske pravoslavne crkve.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Uz pomoć naše parohije Minhen, Nirnberg i parohije iz Banjaluke koji su poslali potrebnu dokumentaciju za realizaciju jednog ovakvog projekta, veliki donatori "Akcija nade" na čelu sa gospođom Ingeborg Peher iz Augzburga je odgovorila i sa svojim udruženjem poslala hitnu novčanu donaciju od 3.000 evra za dom u Banjaluci koja je već uručena direktoru Vladimiru Kajkutu - kaže zadovoljni Božunović ne zaboravljajući da spomene u posredničkoj misiji i svoju "desnu ruku" prevodioca Natašu Matić.

 

Veliko hvala

Na molbu "Vesti" da objavimo sliku gospođe Ingeborg Peher, dobili smo iz Augzburga kratak odgovor: "Moja lična slika je u ovom slučaju nevažna. Dovoljno je da objavite samo logo naše organizacije". Iza ovog znaka je mnogo uspešnog rada i humanih ljudi. Hvala im u ime našeg Humanitarnog mosta i mališana iz Republike Srpske.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.