Srbi za Srbe - u Paraćinu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi za Srbe - u Paraćinu

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe ništa ne prepuštaju slučaju. Svaki čas obaveštavaju javnost o prikupljenim sredstvima i rečju i slikom prikazuju podelu pomoći.

Podela: Obradovali se građani Paraćina

 

U sklopu velike akcije Borba protiv poplava za pomoć Srbiji i Republici Srpskoj, ova organizacija isporučila je 19. i 20. jula veliku humanitarnu pomoć u vidu bele tehnike za 52 poplavljena domaćinstva u centru Paraćina koji je stradao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u nedavnoj katastrofi.

 

Žestoke kiše

Jake padavine koje su opet ovih dana zahvatile Srbiju sručile su se ovog puta na žitelje Požarevca, Medveđe, Topole, Sokobanje, Boljevca, Vršca i Kostolca.

Što se Topole tiče, više od hiljadu hektara pod voćnjacima i vinogradima pogođeno je gradom, a ukupna šteta još nije poznata. Pretpostavlja se da je između 30 i 50 odsto roda potpuno uništeno.

U ukupnoj vrednosti od 2.226.650 dinara isporučena je sledeća pomoć: 28 veš-mašina, 26 kombinovanih frižidera, 23 električna šporeta i osam zamrzivača. Svi aparati su marke gorenje sa garancijom.

"Zahvaljujemo se kompaniji Tehnomanija koja je isporučila robu kao i sveštenstvu SPC u Paraćinu koje nam je ustupilo portu crkve Sv. trojice radi distribucije bele tehnike porodicama u gradu. Upućujemo zahvalnost donatorima organizacije iz dijaspore i Srbije koji su prepoznali i podržali rad organizacije Srbi za Srbe. U proteklom periodu prikupljeno je preko pola miliona evra u donacijama koje će biti iskorišćene za pomoć poplavljenim domaćinstvima širom Srbije i RS i to pre svega porodicama sa malom decom", pišu članovi ove organizacije koja zadobija sve više poverenja širom sveta.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Srbi za Srbe - u Paraćinu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2014, 10:04

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe ništa ne prepuštaju slučaju. Svaki čas obaveštavaju javnost o prikupljenim sredstvima i rečju i slikom prikazuju podelu pomoći.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.