Podmlađeni u novu sezonu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmlađeni u novu sezonu

Posle ispadanja iz Druge regionalne lige bilo je jasno da sa takvim sastavom ne mogu da pariraju protivnicima. Zato su košarkaši Starih prijatelja iz Diseldorfa u prelaznom roku uradili ono što su najavljivali tokom prošle sezone - podmladili su ekipu četvoricom novajlija. Jer, "prijatelji" su u prethodnih nekoliko sezona znali samo za uspehe, preskakali su iz lige u ligu dok nisu stigli do Druge regionalne. Tu su u veoma jakoj konkurenciji poluprofesionalne lige kao jedini amaterski klub >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << igrali dve sezone. U prvoj su uspeli da izbore opstanak, ali su zato proletos morali da se spuste stepenicu niže i u novoj sezoni igraće u Oberligi.

Mladost daje snagu: Košarkaši starih prijatelja

 

- Još na početku prošle sezone bilo nam je svima u klubu jasno da ćemo teško izboriti opstanak sa ovakvom starosnom strukturom. Pokušali smo još tada da registrujemo neke naše košarkaše, ali zbog propozicija nismo mogli. Momci su se lavovski borili i umalo uspeli. Da u nekim ključnim duelima nije izostala naša vedeta Dušan Đukić najverovatnije bismo izborili opstanak - kaže Branko Čavić, jedan od trenera i tehnički rukovodilac u klubu.

Dovođenjem četiri nova mlada i kvalitetna košarkaša ostvaren je glavni cilj za novu sezonu. Drugi je da se ekipa stabilizuje i stvore uslovi za dovođenje još nekih talentovanih košarkaša. Novi članovi su: Kenan Kruškić (20 godina), Vladislav Šarov (21), Dario Mujčin (25) i Armend Redžepi (26). Otišli su Elvis Odobašić, Jan Ingo i Maks Gulke.

 

Sutra turnir

Kao i svake godine naš klub organizuje tradicionalni turnir uoči početka nove sezone, koja startuje 14. septembra. Turnir se održava sutra, od 10 sati u školskoj dvorani Karl Benc Realšule (Lenjitstr. 2

). Osim našeg kluba učestvuju još: TuS Hilden (Druga regionalna liga), zatim drugi sastav Džajantsa, Dinamik Skard, Sturcenberg, Kult-Sport Vupertal i Hertener Loven (svi Oberliga), a još se pregovara sa osmim učesnikom. Za naše zemljake iz Diseldorfa i okoline biće ovo šansa da na delu vide novi tim "prijatelja", ali i da se počaste domaćim specijalitetima i specijalitetima sa roštilja, kao i pićem kojih će biti u izobilju.

U novoj sezoni naš klub iz Diseldorfa nadmetaće se sa dve ekipe. Boje drugog tima "prijatelja" u najnižoj Krajs ligi braniće nekadašnji igrači. Njihove utakmice biće predigra prvog tima i najavljuju da će na tribinama biti veliki broj navijača, koji će bodriti i prvotimce. Podrška sa tribina, koja je izostala prethodnih sezona, trebalo bi da bude dodatni motiv, naročito za mlađe, da pruže maksimum.

- Najbitnije je da prvotimci u novoj sezoni igraju rasterećeno i bez pritiska. Priželjkujemo u najgorem slučaju plasman u sredini tabele, a ukoliko bi se ukazala prilika za najvišu poziciju, pokušaćemo da je izborimo. Smatramo da za to imamo kvaliteta - zaključuje Čavić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.