Hor pevao na liturgiji

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hor pevao na liturgiji

Na nedavno održanom Svetoromanskom festivalu grada Baden-Baden glavni učesnik bila je Srpska pravoslavna parohija grada Karlsruea koja je imala divnu priliku da mnogobrojne ne samo Nemce već i sve učesnike festivala upozna s istorijom, kulturom, muzikom i religijom Srpske pravoslavne crkve.

Naše horistkinje u zelenim maramama i protojerej Bratislav Božović

 

U dva dana nastupili su mnogi horovi, a među njima i hor karlsruške parohije "Sveti Jovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Zlatousti". Oni su pobrali mnoge simpatije prisutnih, a posebno veliko interesovanja vladalo je na liturgiji u našem hramu Presveta majka Paraskeva, gde su članovi hora pevali na liturgiji koju je služio protonamesnik Aleksandar Škorić.

Predavanje "Srpska pravoslavna crkve između istoka i zapada" održao je protojerej Bratislav Božović, koji je u svom modernom stilu upoznao predstavnike mnogih naroda o srpskoj crkvi i njenim odlikama.

 

Organizatori, a i predstavnici naše crkve zadovoljni su i pozivom i učestvovanjem jer su i jedni i drugi mišljenja da svi oni koji žive na teritoriji grada Baden-Badena treba da se upoznaju sa crkvom i kulturom drugih naroda s kojima narodi svakodnevno susreću. Horisti crkvenog hora "Sveti Jovan Zlatousti" izvodili su duhovna dela naših i drugih slovenskih kompozitora.

 

Odlično uvežbani i bez imalo treme oni su zvučali kao pravi profesionalni hor, koji se samo bavi pevanjem, što je mnogobrojna publika to sve nagradila bogatim aplauzom i kasnijim interesovanje za srpsku duhovnu muziku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.