Dodir duše u crkvenom domu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dodir duše" u crkvenom domu

U organizaciji udruženja Radnik, pesnik u tuđini iz Štutgarta, srpska pesnikinja Jasna Kosanović nedavno je promovisala svoju novu zbirku pesama "Dodir duše" u prostorijama crkvenog doma u glavnog gradu nemačke pokrajine Baden-Virtemberg. Brojni ljubitelji poezije došli su da čuju ljubavne stihove pesnikinje koja vedri svojim duhom, glasom i toplinom, ali i da uživaju u poeziji i da se prisete nekih lepih dana i događaja kroz koje su na svoj način prošli i doživeli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Osvaja čitaoce poezijom: Jasna Kosanović

Jasna je rođena 1965. godine u Bijeljini i do 2005. je živela u tom gradu, da bi tada prešla za Nemačku. Poezijom se bavi od svoje desete godine. Sa 15 godina je postala član Književnog kluba Bijeljine.

- U to vreme sam objavljivala moje pesme u "Brazdama", listu za kulturu, i još u par drugih - ističe pesnikinja.

U rodnom gradu je završila Gimnaziju "Filip Višnjić" za bibliotekara, a studirala je novinarstvo na Političkim naukama u Novom Sadu. U knjizi "Stihom, pesmom kroz Semberiju" prvi put izlazi u hronološkom spisku afirmisanih bijeljinskih pesnika.

Osam godina je član udruženja Radnik, pesnik u tuđini.

- Po ugledu na Desanku Maksimović, još u osnovnoj školi počela sam da pišem. Najomiljeniji pisac mi je Meša Selimović. Trenutno radim na romanu koji će biti preveden na nemački jezik. Osim pisanja, hobi mi je čitanje knjiga i muzika. Prošlu godinu sam provela često putujući po našoj zemlji i posećujući velike književne susrete - kaže Kosanovićeva.

Promocije svojih knjiga održala je u rodnoj Bijeljini, u Narodnoj biblioteci u Zemunu, u Nišu i Beogradu. Knjiga "Dotaknuti stihom", sa još devet pesnika, našla je mesto u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a "Dodir duše" je u narodnoj biblioteci "Filip Višnjić".

U pripremi je štampanje nove knjige poezije "Odavde do vječnosti".

 

Uspešna

Jasna Kosanović je učestvovala na brojnim konkursima i tamo osvajala nagrade, koje su se najčešće sastojale u štampanju zajedničkih zbirki (zbornika) sa drugim autorima. Poverenik je ispred Udruženja književnika Prosveta Republike Srpske za Nemačku. Majka je dvoje dece.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.