Počeo prvi Musicology festival na Kalemegdanu

Izvor: Prva.rs, 25.Jul.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo prvi Musicology festival na Kalemegdanu

Prvo veče premijernog izdanja Musicology festivala, koji predstavljaju Bitefartcafe i Staropramen na teniskim terenima Kalemegdana je za nama. Festival je počeo kako dolikuje, dobrom svirkom i pozitivnim vibracijama kako iz smera bine, tako i iz smera publike.
Posetioce je od devet sati uspešno zagrevao bend MaraQYa koji je na Musicology festivalu premijerno odsvirao singl “Stay down” čija se televizijska premijera očekuje u ponedeljak, a predstavili su i ostale pesme sa novog albuma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> Malo više od sat vremena kasnije, na binu je izašao prvi hedlajner festivala, Nikola Konte sa svojim bendom predvođenim raskošnim vokalom Marvina Parksa, koga zovu i novi Gregori Porter.  Nikola je na Musicology festivalu, premijerno u regionu, uživo izveo i materijal sa novog albuma “Free souls”, koji predstavlja istraživački poduhvat dubina sopstvene duše i muzičke ličnosti poznatog gitariste, kompozitora i di-džeja.
Publika je sa oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom ispratila svaku pesmu italijanskog kantautora, da bi se, nakon završenog koncerta, žurka nastavila u letnjem klubu BitefArtCafe uz di-džej set Željka Kerleta, koji je publiku zadržao u klubu do ranih jutarnjih časova.
Drugi dan festivala donosi nastup još jednog velikog imena italijanske muzičke scene, Maria Biondia, dok će u subotu nastupiti Kezaja Džons, da bi švedska muzička mašina Dirty Loops zatvorila prvo izdanje Musicology festivala. 
Staropramen nagrađuje najkreativnijeg posetioca festivala putovanjem u Prag za dve osobe
Posetioci su se fotografisali sa cilindrima, pivskim naočarima i drugim zanimljivim rekvizitima ispred kulisa Zlatnog Praga, i to će moći da učine i tokom preostale tri večeri Musicology festivala. Staropramen će, povodom proslave 145 godina postojanja, posetioca festivala čija fotografija po oceni žirija bude najbolja, nagraditi putovanjem u Prag za dve osobe, dok će i oni koji zauzmu preostalih 9 mesta osvojiti zanimljive poklone. Fotografije će biti postavljene na Fejsbuk strani Staropramena, a glasanje za najbolju sliku trajaće od 28. jula do 1. avgusta.
Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima eventima po ceni od 1500 dinara za parter i 2000 dinara za VIP.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

POČEO MUSICOLOGY FESTIVAL: Nikola Konte oduševio Beograđane (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jul.2014

Festival je počeo kako dolikuje, dobrom svirkom i pozitivnim vibracijama kako iz smera bine, tako i iz smera publike

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.