Dubioza kolektiv i S.A.R.S. ukrštaju koplja

Izvor: Prva.rs, 20.Dec.2014, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubioza kolektiv i S.A.R.S. ukrštaju koplja

Na jedinstvenom muzičkom spektaklu večeras od 20h nastupajui Dubioza kolektiv i S.A.R.S. 
Red Bull Soundclash je originalni koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila. Princip je: 2 benda – 2 stejdža – 1 šou.
Dva benda se nalaze na dva stejdža na suprotnim krajevima dvorane, s publikom između. Pred njima je nekoliko rundi izazova u kojima treba da pokažu umeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Sviraju svoje i pesme drugog benda, odgovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na teme koje im zadaju DJ i drugi bend, obrađuju klasične hitove, a sve to u različitim žanrovima – rege, rok, džez, fank, metal, ska...
Naravno, reč je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom takmičenju. Cilj je, pre svega, dobra zabava i spontana muzička saradnja.
Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje kako zvuče Dubiozine pesme u izvođenju S.A.R.S. i obrnuto, kako oba benda izvode svoje i tuđe pesme u potpuno drugačijim verzijama, i još štošta.
Domaćin će biti poznati reper Frenkie, koji će bendove i publiku voditi kroz veče, a muzičku podlogu i zadatke bendovima davaće DJ Soul.
Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Holandiji i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korene vuče iz rege zvučnog sistema Jamajke i džez klubova Nju Orleansa. U Red Bull Soundclashu nastupala su velika imena svetske muzičke scene: Erika Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots...
Ukratko, muzička poslastica koja se ne propušta, naročito kada imate najbolje moguće mesto – u samom centru dešavanja.
Sve informacije mogu se naći na www.redbull.ba
Karte su u prodaji na www.kupikartu.ba, a cena je 15 KM (900 dinara).

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.