Ana Popović: Od Beograda do Memfisa i nazad!

Izvor: Prva.rs, 19.Dec.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Popović: Od Beograda do Memfisa i nazad!

U svetu bluz mizike, vrlo je malo uspešnih i priznatih žena gitarista, a jedna od najboljih je upravo naša Ana Popović. Nakon samostalnog nastupa u Domu omladine u Beogradu 2010, Ana se prvi put vraća u Beograd da održi solo nastup. Mikser House će imati čast da bude domaćin njenog koncerta, 23. januara u 20h.
Mikser House će biti domaćin njenog koncerta 23. januara u 20h. Prodaja karata za koncert, koji je već izazvao veliko interesovanje obožavalaca bluz muzike, počinje u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << 19. decembra.
Publika će moći da nabavi karte po specijalnoj ceni od 1 000 din. do kraja godine.
Od 1. janura cena karata će biti 1 300, a na dan koncerta 1 500 dinara. Karte se mogu nabaviti u Mikser House, kao i na ostalim prodajnim mestima Gigs Tix.
Ana Popović je danas jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza. Već od prvog albuma „Hush“, snimljenog u Memfisu, Ana se afirmisala kao vrsni evropski bluz muzičar.
Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara. Ana ima mnogobrojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga.
Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Mikser House je ove godine započeo redovne bluz večeri - sjajno primljene od strane publike, koja je imala priliku da čuje najvrsnije domaće bluz muzičare. Na tom tragu, publika će u Mikser House 23. januara u 20h, imati priliku da čuje i vidi nastup Ane Popović.
Kao predgrupa nastupiće Nenad Zlatanović aka Mr Swagger i Pera Joe. Nenad Zlatanović, aka Mr Swagger je jedan od vodećih bluz gitarista na našim prostorima i frontmen čuvene bluz grupe “Texas Flood”.
Pera Joe je proputovao svet sa svojom usnom harmonikom i nastupao sa velikim zvezdama i bluz legendama poput Džona Hamonda, Džonija Marša i Luzijana Rida.
Uz Anu Popović, vokal i gitara, nastupiće Mišel Papadia, orgulje, klavir i prateći vokali, Kirk Smoters, saksofon, Eving Dajs, truba i prateći vokali, Karlton Armstrong, bas i prateći vokali i Stefani Aveljaneda, bubnjevi.
Više informacija: mikser haus

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Delimo karte za Elemental u Božidarcu

Izvor: BalkanRock.com, 19.Dec.2014

U utorak 23. decembra hrvatski sastav Elemental nastupiće u Centru za kulturu Božidarac u Beogradu. Njihov koncert predstavlja veliko finale Meseca ljudskih prava. Program će početi već u 19 časova, kada će u Božidarcu biti održana debata na temu položaja omladine u regionu uz razmenu iskustava...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.