Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader pušten iz zatvora

Ivo Sanader, bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a, izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu.

Politika je za mene završena stvar, sto posto ću se koncentrirati na sudske postupke koji mi predstoje, rekao je nekadašnji predsednik Vlade u obraćanju medijima nakon izlaska.

On je sudske postupke koji se vode protiv jega okrakterisao kao politički progon.

„Nisam ogorčen, naprosto sam nezadovoljan činjenicom da je tako nešto moguće u Hrvatskoj“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << rekao je Sanader.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo mu je istražni zatvor i odredilo da mu nisu potrebne mjere opreza ni jamčevina. USKOK-ova žalba na odluku Suda ne odgađa izvršenje.

Ustavni sud u utorak je zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produljio istražni zatvor kada je ukinuo nepravomoćnu prvostupanjsku presudu u slučaju "Fimi media".

Sanader je u Remetincu od studenog 2012. kada mu je izrečena prva, naknadno ukinuta presuda u slučajevima Hypo i Ina-MOL. Prije toga Sanader je zbog bijega krajem 2010. bio pritvoren u Austriji te je nakon izručenja u srpnju 2011. bio u Remetincu do prosinca 2011. kada se, do prve presude, također branio sa slobode uz identičnu jamčevinu od 12,4 mil. kuna.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sanaderu izašao iz zatvora: Više se neću baviti politikom

Izvor: Večernje novosti, 25.Nov.2015

Ivo Sanader izašao je iz zatvora Remetinac, a dočekali su ga advokati i veliki broj novinara."Politiku neću da komentarišem, politikom se više ne bavim i to je završena stvar, Imam sada nekoliko postupaka i na to ću se koncentrisati. Uveren sam da ćemo ih na kraju dobiti", rekao je Sanader, a...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.