Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran testirao 'novo strateško oružje'

Iranska Revolucionarna garda saopćila je da je testirala "novo strateško oružje" zadnjeg dana velikih vježbi mornarice i protuzračne odbrane.

Admiral Ali Fadavi, mornarički zapovjednik Revolucionarne garde, izjavio je za državnu TV u petak da će novo naoružanje igrati "odlučujuću" ulogu u mornaričkim ratovima. On to nije pojasnio, prenosi AP.

Televizija je prikazala kratki snimak lansiranja projektila ispod vode prema nebu.

Garda je pokrenula vježbe u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << srijedu u blizini Hormuškog moreuza, kroz koji prolazi otporilike petina svjetske trgovine naftom. Tokom vježbi, iranske snage otvorile su vatru na repliku američkog nosača aviona.

Iran je u pregovorimaa oko sporazuma o svom nuklearnom programu sa SAD-om i drugim svjetskim silama koje sumnjaju da Islamska Republika nastoji stvoriti kapacitete za izgradnju atomskog oružja. Teheran negira te optužbe.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Iran testirao novo strateško oružje

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2015

TEHERAN - Iranska revolucionarna garda saopštila je danas da je testirala "novo strateško oružje" posljednjeg dana vježbi mornarice i vazduhoplovstva, navodeći da će testirani sistem igrati ključno ulogu u bilo kakvoj budućoj borbi protiv Sjedinjenih Američkih Država..."Novo oružje imaće...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.