Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Avg.2015, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džeko i zvanično predstavljen kao pojačanje Rome

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko večeras je zvanično predstavljen kao novo pojačanje italijanskog prvoligaša AS Rome.

Sada već bivši napadač Manchester Cityja prije nekoliko dana je doputovao u glavni grad Italije, gdje je obavio ljekarske preglede i bio predstavljen navijačima koji su ga dočekali u velikom broju.

Bivši igrač Željezničara, Teplica, Wolfsburga i Manchester Cityja provest će godinu dana na posudbi u Romi, koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << nakon navedenog perioda imati mogućnost otkupa ugovora, prenosi Goal.com.

Od Džeke su se već oprostili u bivšem klubu Manchester Cityju, za koji je od 2011. godine nastupio na 130 utakmica i postigao 50 golova, te dva puta osvojio prvenstvo Engleske, FA Cup, League Cup i FA Community Shield.

"Igrač kojeg su voljeli navijači Cityja, a kojeg obožava bosanska nacija, ''Dijamant'' je sjajno blistao za vrijeme provedeno sa ''Bluesima'' i uvijek ćemo ga se rado sjećati zbog uloge koju je imao u proteklih pet za City sjajnih godina. Svi u klubu želimo Edinu najbolje u budućnosti i hvala mu za odlične igre u Manchester Cityju", napisano je na zvaničnoj stranici engleskog kluba.

Džeko je nakon potpisivanja ugovora izjavio da je došao u Romu da osvaja titule.

"Nadam se da ćemo osvojiti mnogo trofeja. Obećavam da ću na svakoj utakmici dati sve od sebe za ovaj klub", izjavio je Džeko.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džeko i zvanično u Romi

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2015

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko je i zvanično novi član italijanskog kluba Rome...Informaciju je na svojim Tviter profilu potvrdio rimski klub, a na prvim zvaničnim fotografijama vidi se kako Džeko pozira u Rominom dresu sa brojem devet...Nakon dogovora klubova kapiten reprezentacije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.