SVEDOCI SABOTIRAJU SUĐENJE Drugari se odrekli Brisa Tatona

Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEDOCI SABOTIRAJU SUĐENJE Drugari se odrekli Brisa Tatona

Ponovljeno suđenje Đorđu Preliću za ubistvo Brisa Tatona odloženo je po drugi put. U sudu se nisu pojavila trojica francuskih navijača i prijatelja Brisa Tatona.

Njima sud ni preko „brze pošte DHL“ nije uspeo da uruči poziv, a bez njihovog prisustva postupak ne može da otpočne.

Trojica Francuza su i sami bili žrtve nereda i sukoba navijača na Obilićevom vencu septembra 2009, kada je ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bris Taton, a po zakonu morali bi da budu saslušani u svojstvu oštećenih. Francuzi po drugi put nisu primili poziv, navodno zbog nepoznate adrese, zbog čega Viši sud dva meseca ne može da otpočne ponovljeni postupak.

Predsedavajuća sudija Olivera Pajić kazala je juče da će sud, zbog nemogućnosti uručivanja poziva, pribeći formalnim merama. Pozivi će biti izloženi na oglasnoj tabli suda, što će značiti da su formalno pozvani.

Prelićev branilac advokat Dragoslav Ognjanović već je tražio od tužilaštva da isključi oštećene Francuze iz postupka zbog, kako je rekao, „njihove očigledne nezainteresovanosti za postupak“. Kako „Blic“ nezvanično saznaje, Više tužilaštvo neće menjati optužni akt.

Zastupnik porodice Taton advokat Slobodan Ružić kazao je juče za „Blic“ da očekuje da će postupak otpočeti nakon što sud pozive okači na oglasnu tablu.

- Nemam informaciju da li je porodica Taton u kontaktu sa oštećenim navijačima Tuluza i zašto nijedan od njih nije primio poziv. Ne verujem da će nakon zakazanog ročišta za 31. mart biti novih odlaganja - kazao je Ružić.

Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina, ali je nakon izručenja Srbiji u junu 2014. zatražio da mu se suđenje ponovi.

Puzigaća i dalje u Grčkoj

Dejan Puzigaća, poslednji iz grupe osuđenih napadača na Francuza Brisa Tatona u Beogradu, koji je bio u bekstvu, uhapšen je u Grčkoj u septembru prošle godine. Skriven iza monaške odore, on je identifikovan na aerodromu u Atini, gde je sa falsifikovanim slovenačkim pasošem pokušao da dobije vizu za Tajland. Odveden je u ekstradicioni pritvor i još nije izručen Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.