SIPA uhapsila 13 osoba osumnjičenih za ratne zločine

Izvor: Cafe.ba, 01.Sep.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIPA uhapsila 13 osoba osumnjičenih za ratne zločine

Na području Doboja i Teslića, po nalogu Tužilaštva BiH, sprovedena je velika akcija u predmetu ratnih zločina, te je uhapšeno 13 osoba.

Osobe koje su lišene slobode osumnjičene su za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene 1992. godine, na području Doboja i Teslića.

Među lišenim slobode ima osoba koje su obnašale visoke dužnosti u policijskim strukturama u ratnom periodu, kao i pripadnika jedinice "Miće" iz Teslića, prenosi Klix. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Predmet ratnih zločina odnosi se na zločine koje su počinili pripadnici oružane formacije "Miće" iz Teslića.

Ponalogu i uz koordinaciju tužitelja iz Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva, hapšenje je realiziralo više desetina pripadnika SIPA-e.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SIPA hapsi »Miće« po Doboju i Tesliću

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2014

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ uhapsili su 13 lica osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene 1992. godine na području Doboja i Teslića, saopšteno je jutros iz Tužilaštva...Među lišenim slobode su i lica koja su obavljala visoke...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.